Hirdetés
Archivum

Gundars Vetra távozik Jekatyerinburgból:

:

Hirdetés

Egy lett sportportálnak nyilatkozva jelentette be Gundars Vetra, hogy a következõ szezontól új edzõje lesz a Jekatyerinburgnak.

Játékosként az NBA-ben is megforduló Vetra két és fél éve vette át a Jekatyerinburg szakmai irányítását. A lett szakember a kilenc megszerezhetõ trófeából hatot elhódított, három bajnoki címig és három kupagyõzelemig vezette az együttest, de az EuroLigában egyszer sem sikerült a csúcsra érnie a világ leggazdagabb alakulatával.

„Ha egymás után háromszor nem sikerül elérni az adott szezonra kitûzött célt, akkor változtatni kell. Ilyenkor két lehetõség van, vagy lecserélik a fél keretet és az edzõ dolgozhat tovább, vagy az egyszerûbb út: az edzõ távozik és a meglévõ keretbõl próbálnak kihozni többet. Tisztán látható, hogy ebben az esetben melyik a logikus döntés. Nincs bennem rossz érzés. Megnyertük a bajnokságot, megittunk egy pohár pezsgõt, megköszöntük egymásnak a közös munkát és elbúcsúztam. Lezárult egy fejezet edzõ pályafutásomban, de hangsúlyozom, nincs bennem semmi keserûség.” – mondta Vetra, aki arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, hogy férfi vagy nõi csapat kispadján folytatja a munkát.

Hirdetés