Hirdetés
Archivum

Gyenge játékkal esett ki a PINKK:

:

Hirdetés

Sorsdöntõ mérkõzésen 62-50-es vereséget szenvedett Komlón a PINKK a Rózsahegytõl az Európa Kupa G-csoportjában.  A pécsiek már az elsõ negyed hajrájában 8 pontos hátrányban voltak. A második etapban pedig már 11 ponttal is vezetett a szlovák gárda. A 32-25-ös félidõ után a harmadik és a negyedik szakaszban több fellángolásuk is volt a pécsieknek. 5 perccel a lefújás elõtt 46-43-ra is sikerült felzárkózni, de a végjátékban kilátástalan küzdelmet folytatott a rengeteget hibázó PINKK.


Sorsdöntõ mérkõzésen fogadta a PINKK a Rózsahegyet az Európa Kupában. A két csapat ezt megelõzõen háromszor találkozott, kétszer Iványi Dalmáék nyertek, míg az utolsó összecsapáson a Rózsahegy diadalmaskodott, igaz akkor éppen a pécsiek klasszis irányítója nem lépett pályára.

Baburova triplájával indult a találkozó, melyre Mincikova válaszolt egy ziccert értékesítve. A pécsiek a rossz kezdés után 7-2-rõl 7-6-ra felzárkóztak, de fordítani nem tudtak. Ez azért kulcsgondolat, mert egy percig nem vezetett a PINKK a találkozón. Érezhetõen kiismerte a szlovák csapat a pécsiek támadójátékát és jó védekezéssel teljesen megfojtotta azt. Murphy triplájával már 18-10-re ment a Rózsahegy. Ezt követõen Kováts Nóra is eredményes volt távolról, amivel 18-13-ra módosult az állás. Az elsõ negyed utolsó két percében egyik csapat sem volt eredményes.

A második etap pontszegény játékkal indult. Sokáig egyedül Iványi Dalma tudott dobóhelyzetet kialakítani, majd Murphy pihenõje alatt a palánkok alatt Ajdukovic és Tomlinson számára is megnyílt az út. Nem véletlen, hogy 21-19-nél már szlovák idõkérés következett. A vendégek ismét váltottak, igyekeztek fokozni a tempót és egy 9-0-s szériával 30-19-re léptek el. A félidõ hajrájában Mincikova két labdaszerzése és ziccere hozta vissza 32-25-re a magyar csapatot.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe. Ismét elléptek 9 ponttal a vendégek, de Ruják triplájával közelebb került a PINKK. Egyedül a távoli dobásokkal volt esélyük faragni a hátrányukon a pécsieknek. Minden más esetben rendszeresen a támadás utolsó másodperceire maradtak a mezõnykísérletek. Iványi triplájával már 37-35-re is sikerült felzárkózni, de a negyed végén Vesterberg “gyilkos hármasa” 44-37-es szlovák elõnyt eredményezett. Iványi Dalma ráadásul a könyökét fájlalta a két játékrész között.

Összességében azonban nem volt veszve semmi hazai oldalon a záró szakasz elõtt. Az utolsó 10 perc elsõ felében egyetlen mezõnykosarat tudott szerezni a Rózsahegy és ez esélyt kínált a felzárkózásra, melyet kihasználva 46-43-ra jött fel a PINKK. Ezt követõen azonban Murphy 2+1-es helyzetet értékesítve növelte a vendégek elõnyét, majd Sarok lépéshibája után Kmetova tört be és szerzett újabb két pontot. 33 másodperc alatt 8 pontra hízott a vendégek elõnye és innen már nem volt visszaút.

A végjátékra teljesen szétesett a PINKK. Ekkor már nem volt lehetõség tovább csökkenteni a hátrányt. Iványi Dalma ismét példamutatóan harcolt, de társai nem akadtak. A PINKK-nek a vereség után a harmadik hely megszerzésére sem volt esélye, mivel a Wallonia Basket 77-71-re legyõzte a Tarbes gárdáját. Ezzel a pécsiek a csoportjuk negyedik helyén végeztek.

Eredmény
PINKK Pécsi 424 – MBK Ruzomberok 50-62 (13-18, 12-14, 12-12, 13-18)

PINKK bánat…

…és rózsahegyi öröm a sorsdöntõ csoportmeccs után.

Hirdetés