Hirdetés
Magyarország

Győr – Sopron és CEKK – TFSE mérkőzések vasárnap:

:

Hirdetés

Vasárnap két találkozóra kerül sor a hazai élvonalban. Az UNI Győr MÉLY-ÚT 15 óra 45 perctől fogadja a Sopron Basket gárdáját, majd 18 óra 30 perctől a VBW CEKK Cegléd és a TFSE-MTK csap össze.

Az UNI Győr MÉLY-ÚT és a Sopron Basket presztízsrangadóját 15 óra 45 perctől az M4 Sport is élőben közvetíti. A győrieknek a széles nyilvánosság egyszer már szerencsét hozott, hiszen szintén országos közönség előtt sikerült 13 pontos hátrányból felállva legyőzni a DVTK alakulatát. Hogy mennyit jelentett az a siker, azt jól mutatja: a döcögős évkezdés után innen elindult felfelé Milos Pavlovic gárdája. A PEAC-ot és a portugál bajnok Olivais csapatát is felül tudták múlni a győriek. A vasárnapi rangadón várhatóan nem léphet pályára Papp Klaudia, akinek a kiválása szűkíti a rotációs lehetőségeket. Így is van azonban mire építeni hazai oldalon. Az elmúlt találkozókon a külső sor elvitathatatlan ereje mellett például szembetűnő volt Zofia Hruscaková ponterős játéka. Az Olivais ellen pedig a nevezett keret összes tagja pályára lépett. Ez a fiatalítás folyamatában kulcsfontosságú, arról nem beszélve, hogy nagyon komoly és előremutató szemléletváltás jele Győrben.

A Sopron Basket szerdán remek teljesítménnyel debütált az Euroligában. Ahogy akkori összeállításunk kiemelte, a 66-53-as győzelem alkalmával a kontrollált játék, a védekezés, a lepattanók jelentették a siker kulcsát. Felülmúlta az előzetes várakozásokat, hogy Franciaországban egy csoportrangadót ilyen határozottan, egyértelműen tudott kézben tartani Gáspár Dávid együttese. Fontos volt az a győzelem, hiszen egy új korszak kezdetén a jó rajtnak kell megerősítéseket adnia. Nyilvánvalóan, mint minden esetben, a regenerálódás egy fontos kérdés. Ezen a téren azonban a korábbi években sem akadtak problémák Sopronban. Franciaországban a csapat pontjainak a felét szállító Jelena Brooks (16 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz, 2 szerzett labda) és Aleksandra Crvendakic (16 pont, 5 lepattanó) játéka mellett nagy fegyvertény volt, hogy csapatszinten 14 támadó-lepattanóval és második esélyből elért 21 ponttal zárt a Sopron. Ehhez jött, hogy szívós védekezéssel 30%-os mezőnymutatón sikerült tartani a hazaiakat. Ha ez az irány tud tartós lenni, akkor az itthoni dominanciára az idei évben is reális esély mutatkozik.

A nap második mérkőzése, 18 óra 30 perctől a VBW CEKK Cegléd – TFSE-MTK csata a klubok saját céljai szempontjából legalább ekkora rangadó lehet. Ceglédi oldalon a Valencia elleni Európa Kupa meccs furcsa kettőséget tartogatott. Sokáig a szezon egyik legjobb játékát láthattuk, de Angelika Stankiewicz sérülése után a negyedik negyedre lendületét veszítette a csapat. A TFSE rajtját sokszor méltattuk idén. A két idegenbeli siker (PEAC, PINKK) tényén túl a mutatott teljesítmény az extra. Chanise Jenkins és Alisia Jenkins a legjobbak között vannak az egyéni statisztikákat figyelve, de mindig akadt, aki előlépett mellettük a hazai magból a sikerek alkalmával. A PEAC ellen Bernáth Réka triplái, a PINKK ellen Süle Krisztina 15 pontja. Ez szervezett, kemény védekezéssel kiegészülve kifejezetten versenyképessé teszi az újoncot.

Hirdetés