Hirdetés
Archivum

Gyõr – Sopron és DVTK – PEAC meccsek vasárnap:

:

Hirdetés

A szombati három találkozó után vasárnap két mérkõzésre kerül sor a hazai élvonal 15. fordulójában. CMB Cargo UNI Gyõr – Sopron Basket megyei rangadó és Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs csata szerepel a programban. Beharangozó.

A CMB Cargo UNI Gyõr és a Sopron Basket találkozójára mindkét fél fontos helyzetbõl fordul. A Gyõr esetében, ahogy arra az õszi idõszakban lehetett számítani, elérkezett a várt fellendülés. Ez végül hatmeccses bajnoki gyõzelmi sorozatban mutatkozott meg. Ugyanakkor múlt héten Zalaegerszegen immár Sanja Mandic-csal a fedélzeten vereséget szenvedtek. Ebbõl a szempontból is nagy kérdés lesz, elsõsorban a mutatott játék terén, hogy milyen irányban folytatódik a szezon Gyõrben. A Sopron esetében az Euroliga kapcsán sok szó esett arról, hogy sérülések miatt nem tud olyan minõségû edzésmunkát végezni a csapat, amit a szakmai stáb szeretne. A Fener meccs is megmutatta, hogy a küzdés, a klasszis játékosok villanásai adottak, ugyanakkor a rotáció szûkös. Magabiztosan vezeti a tabellát a Sopron, így a számszerû eredménytõl függetlenül a következõ hetek EL-rangadóit szem elõtt tartva elsõsorban a regeneráció lehet a cél a címvédõnél. A két csapat a Magyar Kupa negyeddöntõjében is találkozik, ami külön pikantériát biztosít az egyébként is nagy presztízsû megyei rivalizálásnak.

Az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs gárdáját látja vendégül. Erre a párosításra is igaz, hogy a Magyar Kupa negyeddöntõjében megismétlõdik. A bajnoságban a négy közé jutásért zajló versenyfutásban ez egy kiemelt meccs. A DVTK 10/4-es, a PEAC 9/5-ös mutatóval rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a DVTK egy hazai sikerrel komolyabb lépéselõnybe kerülne üldözõjével szemben, míg a PEAC egy idegenbeli gyõzelemmel teljesen nyílttá tenné a tabella ezen harmadában a csatározásokat. A DVTK bravúros isztambuli meccsbõl érkezik erre a találkozóra, ahol a Galatasaray otthonában egy extra hangulatú felfokozott csatában továbbjutásra reális esélyt kínáló mindössze 77-76-os vereséget szenvedett. Különösen a játék képe volt elõremutató a 45%-os mezõnymutatóval, 20 gólpasszal és 9 szerzett labdával. A PEAC az MTK és a Cegléd elleni sikerekbõl érkezik. A két gyõzelemmel a pécsiek stabilizálták helyüket a tabellán és ezzel együtt lehetõséget kínálhatott arra is ez a két meccs, hogy Alyssia Brewer beépítésével haladjon a szakmai stáb. A két keret hasonló szerkezetû, mozgékony és ponterõs magas játékosokra épül karakteres irányító-teljesítmény mellett. Érdekes találkozóra van tehát kilátás.

Hirdetés