Hirdetés
Magyarország

Győr – Vasas és TFSE-DVTK mérkőzések pénteken:

:

Hirdetés

Pénteken újabb két találkozóval folytatódnak az első forduló küzdelmei. Az UNI Győr MÉLY-ÚT a Vasas Akadémiát, a TFSE-MTK pedig az Aluinvent DVTK-t fogadja.

A 18 órakor kezdődik a Győr – Vasas találkozó. Az UNI Győr MÉLY-ÚT idén is bő rotációs lehetőséget kínáló, igaz némileg megfiatalított felállásban várja az új évadot. Győri oldalon kifejezetten pozitívan tekinthetnek vissza a felkészülési mérkőzések hosszú sorára, ahol eredményes játékot láthattunk Török Ágnestől, Papp Kluadiától, Dombai Rékától, de a légiósok közül a Göcsej Kupán MVP-nek választott Sandra Ygueravide, illetve a visszatérő Zofia Hruscaková is igazi húzóembernek bizonyult. A Győr a műtét után lábadozó Raksányi Krisztina hiányában is bizakodva várhatja az új évadot. Az elhúzódó válogatott programok miatt talán a Vasas Akadémia kezdhette meg a legkésőbb az érdemi munkát. Bach Boglárka kiválása és Sara Heljic sérülése is tovább nehezítette a helyzetet. A Vasasnál építhetnek arra, hogy a két légiós Brianna Fraser és Taylor Murray jó erőt képviselve segíti a csapatot és a feljebb lépő fiatalokat inspirálhatja a további lehetőség.

A játéknap második mérkőzésére 18 óra 30 perctől kerül sor, amikor a TFSE-MTK fogadja az Aluinvent DVTK-t. Ezen az estén mutatkozik be az élvonalban a TFSE-MTK. A csapat felkészüléséről, a játékoskeretről Magyar Bianka vezetőedző hosszabban is nyilatkozott lapunknak minap. A klubnál nagy várakozások előzik meg a rajtot. A TFSE számára a három hazai trófeát hozó tavasz (ANB, Hepp Kupa, MEFOB) után reális lépés, hogy az élvonalban is megmutassa magát. Az Aluinvent DVTK csapatával az Euroliga selejtező kapcsán már megismerkedhettünk. Komoly reményekkel várhatja az új szezont Cziczás László együttese.Kiemelkedő csapatteljesítményt hozott a Reyer Venezia elleni 10 pontos siker. A sérült Chanel Mokango helyére igazolt Ziomara Morrison extrán szállt be, de mindenki hozzátett szerdán. A párharc velencei visszavágója előtt ez a fővárosi összecsapás egy jó átvezető állomás lesz.

NYILATKOZATOK ITT

Hirdetés