Hirdetés
Magyarország

Győrbe látogat a Csata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT otthonában lép pályára a Ludovika-FCSM Csata. A klub videós riportjában Balogh Liza és Tursics Krisztián vezetőedző nyilatkozott.

Nyolc hét, nyolc nemzetközi találkozó után ezúttal egy teljes hete volt a Csatának készülni az aktuális bajnokira.

“Érdekes a szituáció, mert eddig végig benne voltunk a szerda-szombat ritmusban. Most volt egy hosszabb ciklusunk felkészülni. Ki is használtuk az időnket. Tudtunk mindennel foglalkozni. Bízom benne, hogy felkészültünk a Győrből és jó kosárlabdát fogunk játszani.” – fogalmazott Tursics Krisztián.

“Komplex csapat mély rotációval.” – kezdte a Csata aktuális riválisának jellemzését a vezetőedző. “Minden pozícióban megvannak a rutinos játékosok. Belső pozícióban nagyon dominánsak. Kívül dobó játékosok vannak, úgyhogy nehéz meccsre számítok. Nagyon jó ellenfél. Elég komplex, széles repertoárral rendelkeznek, amire fel kell készülnünk. Ezzel foglalkoztunk a héten és bízom benne, hogy viszontlátom ezt a csapattól.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

A Győr magas posztokon komoly erőt tud felmutatni Beatrice Mompremier vezetésével. Pont azon a területen, ahol a Csata a legtöbb kihívással küzd.

“Ne emeljük ki ezt az egy meccset. Minden mérkőzésre igaz, hogy hadibálon álltunk ezzel.” – mondta erre a felvetésre Tursics Krisztián. “Nagyon fontos lesz, hogyan tudjuk kontrollálni a lepattanót. Hogyan zárunk ki, hogy szedjük le. Akkor jelentősen megnőhetnek a lehetőségeink. Ha nem sikerül, akkor ugyanaz lesz a forgatókönyv mint a Pécs ellen, hogy -18 lett a lepattanókülönség.”

Sérülések hátráltatják a munkát a Csatánál. “A fiatalok eddig is játszottak. Nem ez van, hogy most kell előrelépni. Aki van, aki rendelkezésre áll, annak kell a legjobb teljesítményt nyújtania. Ez most is így lesz, nem vagyunk sokan, nem bővült a rotáció, próbáljuk azokkal lejátszani, akik rendelkezésre állnak.” – összegzett Tursics Krisztián.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

“Nekünk kifejezetten jól telt ez a hét. Magunkra tudtunk koncentrálni, folyamatosan edzettünk. Reméljük ezt tudjuk kamatoztatni!” – mondta Balogh Liza, aki kiemelte: “Pörgősek voltak az edzések, próbáltunk sokat 5:5 ellen játszani, taktikailag és minden téren készülni a Győrre.”

Arra a kérdésre, hogy a múlt heti pécsi mérkőzéshez miben kell változtatni, Balogh Liza így válaszolt.

“Fejben össze kell rakni magunkat, védekezésen többet kell kommunikálni és figyelni egymásra. Amit kérnek tőlünk az edzőink, azt meg kell próbálni teljesíteni.”

A hiányzók miatt ismét több szerep juthat a fiataloknak. “Több felelősség jut, mindhárman próbálunk teljesíteni és kihozni magunkból a maximumot. ” – tette hozzá Balogh Liza.

Hirdetés