Hirdetés
Magyarország

Győrbe látogat a TFSE-MTK:

:

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Hirdetés

Szombaton 17 órától a SERCO UNI-Győr otthonában lép pályára a TFSE-MTK. A találkozó előtt Magyar Bianka vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Január 28., szombat
17:00 SERCO UNI-Győr – TFSE-MTK
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Fodor Attila, Rácz Zsolt Róbert, Tóth Kálmán (Forrai Sámuel)

A TFSE-MTK jó formában van, az elmúlt két mérkőzését megnyerte. Legutóbb az E.ON ELTE-BEAC együttesét múlta felül 78-59 arányban. Kiválóan elosztották a terheket a TF játékosai, amire a folytatásban is lehet építeni.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy közel 300 szurkoló előtt egy jó hangulatú mérkőzésen fölényes győzelmet arattunk! Volt törleszteni valónk a BEAC felé az egypontos őszi vereség miatt. Tudatoson védekeztünk, végig kontroll alatt tartottuk a meccset.” – hangsúlyozta Magyar Bianka a visszatekintése alkalmával.

„Célként tűztük ki Angyal Barbara és Ana Vojtulek kikapcsolását, ez maximálisan sikerült. A lányok fegyelmezetten betartották a taktikát és ami külön öröm számomra, hogy végül óriási csapat-siker született. Öten teljesítettek 10 pont felett, 20 gólpasszt osztottunk ki. Nem játszott ellenfelünk legjobbja, de nagyon elszántan lépett pályára a BEAC. Átéreztük a helyzetüket, mi is voltunk már hasonló cipőben, hetekig szerepeltünk a kulcsjátékosaink nélkül. Összességében nagyon megérdemelt győzelmet arattunk!”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

Szombaton a SERCO UNI-Győr következik. A győriekkel ősszel egy felemás mérkőzést vívott a TFSE-MTK. A félidőben 40-37-re még a fővárosi gárda vezetett, végül azonban 81-64-es győri siker született. „Három negyedben jól teljesítettünk azon a napon, az elsőben, a másodikban és a negyedikben. A harmadikban Dúl Panka a kiállítás sorsára jutott és akkor nyolc pontot dobtunk, ami megpecsételte a sorsunkat. Nyilván hazai pályán a Győr is más lesz, a négy élvonalbeli évünk alatt még nem tudtunk náluk nyerni. Mindent megteszünk azért, hogy ez a sorozat megszakadjon.” – mondta Magyar Bianka.

A TFSE-MTK kerete változott az őszi találkozóhoz képest. Khaalia Hillsmann helyét Lauren Manis vette át, illetve ketten visszatértek sérülésből.

„Az előbb említett hazai meccset még Németh Alma és Theodoreán Alexandra nélkül vívtuk meg. Immár teljes kerettel leszünk és az a célunk, hogy minél hosszabb ideig kontrollálni tudjuk a játékot. Ismerjük a Győr erősségeit, nagyon fizikálisak belső poszton, a mezőny egyik legjobb irányítójával rendelkeznek Aaryn Ellenberg személyében és közben tele vannak extra magyar játékosokkal is. A bajnokság egyik, ha nem a legerősebb keretéről beszélünk.” – jelentette ki a TFSE vezetőedzője.

„Nem szabad hagyni, hogy ellenfelünk érvényesíteni tudja a magassági fölényét és a külső-belső egyensúly megboruljon. A lepattanózásra külön oda kell figyelni. Ebben nagyon erős a Győr és nem engedhetjük meg, hogy a mérleg túlzottan elbillenjen a javukra. Ennek a mérkőzésnek is az lesz a kulcsa, hogy megfelelően tudjuk rotálni a csapatot, hiszen nagy iramra számítunk. A védekezést tekintve arra a fegyelmezettségre, amit a Cegléd vagy a BEAC ellen mutattunk, most hatványozottan szükség lesz. Limitálni kell a Győr kulcsjátékosait, hogy ne kapjanak ritmust. Szeretnénk olyan helyzeteket elérni, hogy számukra szokatlan dobáskiválasztások legyenek. Igyekszünk majd azt a kevés kis előnyünket, amivel rendelkezünk, minél jobban kamatoztatni.”

Fotó: Borhi Mihály – TFSE

A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzését vívja a TFSE-MTK. Felszabadultan, teher nélkül léphetnek pályára a játékosok.

„Nagyon jót tett a lányoknak ez a két győzelem. Eddig is keményen edzettek, de most a hangulat is sokkal jobb. Ezt a meccset egy lehetőségként fogom fel és nem úgy tekintek rá, hogy bármilyen nyomást is helyezzünk magunkra. Reméljük jó mérkőzésre számíthatunk szombaton. Ennek érdekében a csapatunk mindent meg fog tenni!” – összegzett Magyar Bianka.

Februárban hosszú szünetet nem kapnak a TFSE játékosai. A Győr elleni találkozót követően jön egy szusszanásnyi pihenő, de csütörtökön már újraindul a munka. Válogatottakat is ad a klub. Burján Laura, Hegedűs Janka és Pusztai Petra a 3×3-as nemzeti csapattal készül, míg Dúl Terka és Turi Eszter az U20-as válogatottal dolgozik majd. Négyen pedig február 11-én és 12-én a Hepp Kupa négyes döntőjén is szerepelhetnek az MTK-TFSE színeiben.

Hirdetés