Hirdetés
Magyarország

Győrbe látogat a TFSE-MTK:

:

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés

Szombaton 17 órától az UNI-Győr – MÉLY-ÚT otthonában lép pályára a TFSE-MTK. Magyar Bianka vezetőedzővel beszélgettünk az elmúlt időszak kihívásairól és a győri bajnokira történő felkészülésről.

Január 22., szombat
17:00 UNI-Győr – MÉLY-ÚT – TFSE-MTK
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Pozsonyi László, Major Ádám (dr. Gincsai János Péter)

A TFSE-MTK múlt héten 86-64-es vereséget szenvedett a DVTK-tól. Hatalmas küzdelemben 24 pontos hátrányból felállva a harmadik negyedben kiegyenlített a TFSE. Azt követően ismét érvényesült a lényegesen jobb szerkezetben felálló DVTK fölénye, de értékes meccset vívott Magyar Bianka együttese és a játékosok komoly karaktert mutattak.

“A körülményekhez képest valóban jó mérkőzést játszottunk.” – kezdte visszatekintését Magyar Bianka. “Több sebből vérzett a csapatunk, de akik a pályára léptek, óriási szívvel játszottak. Az, ahogy a harmadik negyedben 51-51-re visszajöttünk, mindent elmond. Keyona Hayes egymaga eldöntötte a meccset, 52 VAL-t ért el. A magyar mezőny egyik legjobb centerjátékosa, fantasztikusan teljesített aznap. Nem tudtuk felvenni a harcot centerposzton, de szeretném hangsúlyozni, hogy mindent megtettek a játékosaim és kihoztuk a maximumot. Ennyire volt elég, nem lehetünk csalódottak.”

A TFSE-MTK következő ellenfele egy újabb élcsapat az UNI-Győr – MÉLY-ÚT lesz. A sérülések, betegségek miatt rendkívül összetett feladat előtt áll a szakmai stáb.

“Mindenki, nem csak mi, hanem az egész sporttársadalom nehéz időket él. Nekünk vasárnap ilyen lehetőségek adódtak, de nem vallottunk szégyent. Ugyanazzal a kerettel fogunk pályára lépni Győrben is. A legfontosabb most nekünk edzőknek, hogy az egészségügyi állapot szempontjából semmi rizikót ne vállaljunk be. Az a célunk, hogy a Győr meccset követő négy találkozóra a legjobb állapotban lévő kerettel tudjunk kiállni. Ennek megfelelően kell mérlegelni és meghozni a legjobb döntéseket. Speciálisan készültünk a héten, több pihenőt kaptak a játékosok, mint általában. Aki látta a vasárnapi Szekszárd-Győr mérkőzést, láthatta, hogy ellenfelünk is sebezhető. Azon múlik, hogy milyen mérkőzést tudunk játszani, hogy a kapott egyéni feladatokat milyen hatékonysággal tudja megoldani a csapat. A játékosok frissen tartása és a további sérülések elkerülése mellett szeretnénk kihozni a maximumot a győri mérkőzésünkből.” – mondta Magyar Bianka.

Fotó: TFSE-MTK

A két csapat legutóbb október 30-án találkozott, amikor 75-65-ös győri siker született az MTK Kosárlabda csarnokban. Beatrice Mompremier és a most sérült Török Ági 23-23 ponttal vezette győzelemre a győrieket, akiknek a kerete a téli szünetben átalakult. Ezekről is kérdeztük a TFSE-MTK vezetőedzőjét.

“Az előző meccsünkhöz képest a Győr erősödött, többek között Jordin Canadával, akit senkinek nem kell bemutatni. Az is a feladatunk lesz, hogy őt kontrollálni tudjuk. Szeretnénk sok apró területen előre lépni. A DVTK mérkőzés után azt mondtam az öltözőben a játékosoknak, hogy lehet tanulni Keyona Hayes küzdőképességéből, hogy egy játékos milyen hatalmas energiákat tud mozgósítani és nem ismer elveszett labdát. Minden egyes lepattanóért úgy ugrik, hogy nem kérdés kié lesz. A vasárnapi mérkőzéshez képest kicsivel több keménységet várok a palánk alatt. Náluk lesz az előny, de próbáljuk ezt kompenzálni és elkerülni azt, hogy egy játékos 30 pont felett dobjon. A jó csapatvédekezés mellett minél nagyobb egyéni felelősségvállalásra is szükség lesz.” – mondta Magyar Bianka.

A TFSE-MTK-nál nagy figyelmet fordítanak a játékosok egészségmegőrzésére. Ehhez a Testnevelés Egyetem minden segítséget megad.

“A Testnevelés Egyetem tudományos rektorhelyettese Prof. Dr. Lacza Zsombor vezetésével, Bekker Luca és Molnár Dóra Blanka gyógytornászok közreműködésével megkezdődött egy speciális közös munka. A héten különböző felméréseken vettek részt a lányok. Igyekszünk a tudományos háttér erősítésével is óvni a játékosok egészségét. Ahogy természetesen ebben a Covid-terhelt időszakban próbálunk mindenre nagyon odafigyelni. Ahogy mondtam korábban, speciális helyzetben van a sporttársadalom. Nehéz így dolgozni és edzést tervezni, de azt gondolom, ettől is még erősebbek és tapasztaltabbak leszünk.” – hangsúlyozta Magyar Bianka.

Fotó: TFSE-MTK

Hirdetés