Hirdetés
Archivum

Gyõri bravúr, a TF nem jutott tovább a 3×3-as Egyetemi Eb-n:

:

Hirdetés

Pénteken az esti programban ismét pályára lépett mindkét magyar csapat Portóban az Egyetemi 3×3-as Európa-bajnokságon. A TF nem jutott tovább csoportjából és a 17. helyért játszhat, a gyõri Széchenyi Egyetem nagy bravúrral a nyolc közé jutott.

Haladjunk idõrendben. A TF 12-8-as vereséget szenvedett a Lyon-i Egyetemtõl. Varga Barbara 7 pontot szerzett, Karlócai Julianna pedig 1 pontot ért el. A TF így nyeretlenül csoportja utolsó helyén zárt, nem jutott tovább és szombaton kora délután a 17. helyért játszhat az egyik lisszaboni egyetem alakulatával.

A csoportkör zárása mellett pénteken este a nyolcaddöntõket is lejátszották. Itt megszületett az elsõ magyar gyõzelem. A Széchenyi Egyetem óriási bravúrral 11-6-ra verte a hazai Portói Egyetem csapatát. A gyõriek remek játékkal az utolsó percbe 8-6-os elõnyrõl fordultak. Itt pedig egy duplát értékesítve végleg eldöntötték a találkozó sorsát. Perl Zsófia 6, Török Barbara 4, Nagy Rebeka 1 pontot ért el. A negyeddöntõben Ukrajnából a Vasyl Stefanyk Egyetem gárdája lesz a rivális.
 

Hirdetés