Hirdetés
Archivum

Gyõri bravúr Gdyniában:

:

Hirdetés

Nem mindennapi dobóformát mutatva a 28 pontos Rasheed, a 20 pontos Ciglar és a 18 pontos Hollingsworth vezérletével a Gyõr 87-71-re nyert Gdyniában. Füzy Ákos csapata a második negyedben ragadta magához a vezetést és a harmadik etap végén már 20 ponttal járt elõrébb riválisánál.

Gdyniában lépett pályára csütörtökön a Gyõr. Füzy Ákos együttese az Euroliga második fordulójában éppen a lengyelek ellen szerezte elsõ gyõzelmét a sorozatban. Bár azóta mindkét csapat háza táján sok minden történt, de bízhattunk az elmúlt két idegenbeli túránál (Jekatyerinburg, Valencia) jóval kedvezõbb eredményben.

Aneika Henry villanásaival indult a találkozó és 2 perc alatt 6-2-re léptek el a lengyelek. Ekkor még nem tudhattuk, de 4 pontnál nagyobb elõnye az egész mérkõzés folyamán nem volt a házigazdának. Ciglar 2+1-es megoldásával gyorsan felzárkóztak a gyõriek és innentõl kezdve az elsõ szakaszban fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed utolsó másodperceiben Rasheed egyenlített, így 10 perc után 15-15 állt az eredményjelzõn. Az elsõ etapban Ciglar 7, Rasheed 6, Hollingsworth 2 pontot szerzett.

A második szakasz elején Ajanovic duplájával még a lengyelek vezettek, de ezt követõen Hollingsworth büntetõivel már fordított a Gyõr és 19-17 után az elõnyét a lefújásig ki sem adta a kezébõl. A folytatás Sujanováról szólt. Az egyre jobban formába lendülõ cseh center sorozatban 10 pontot szerzett, így 31-23-nál 5 perccel a nagyszünet elõtt Javier Fortnak idõt kellett kérnie.

Ezt követõen Geraldine Robert duplájával 31-28-ra felzárkóztak a hazaiak, de a fordításra nem volt módjuk. Ciglar és Hollingsworth vezérletével ugyanis egy 8-2-es futást mutatott be a magyar együttes, amivel 39-30-ra módosult az állás. Az utolsó másfél percben Henry büntetõivel és Anderson középtávolijával közelebb jöttek a hazaiak, de a 39-34-es eredmény és a dobóforma több mint bíztató volt a folytatásra nézve.

Az elsõ félidõben a Gyõr a duplákat 60%-al értékesítette, miközben Sujanová 12, Ciglar 10, Hollingsworth 9 egységnél járt. A másik oldalon Henry (10 pont) és Anderson (11 pont) igyekezett mérkõzésben tartani a csapatát. Ezúttal a lepattanókért folytatott csatát sem bukta el a Gyõr, 20 perc után ez a mutató 17-17 volt.

A harmadik negyedben szerencsére minden ott folytatódott, ahol elõtte abbamaradt. Ciglar triplája után, alig 3 perc játékot követõen 46-35-nél 10 pont fölé hízott a differencia. Ebben a szakaszban Rasheed Rita is felzárkózott a pontgyártásban a légiósok mögé – 9 egységig jutott 10 perc alatt – , miközben a két csapat között folyamatosan nõtt a különbség. 2 perccel a játékrész vége elõtt 62-42-nél már a 20 pontot is elérte a differencia.

A 65-48-ról induló negyedik szakasz Zietara triplájával kezdõdött, jelezve, hogy a hazaiak nem adták fel. Szerencsére nagyon izgulós nem lett a végjáték, pedig egy pillanatig felcsillantak a remények a Gdynia szurkolóiban. 6 perccel a lefújás elõtt még 75-55 állt az eredményjelzõn, de innentõl kezdve egy 12-0-s futás érkezett Zurowska és Jalcova tripláival megfûszerezve. 3 és fél perccel a mérkõzés vége elõtt 75-67-nél pedig hosszú idõ után ismét egyszámjegyû volt a differencia. Ekkor azonban villant Ciglar és Rasheed, így mire belelkesedhettek volna a hazaiak, gyakorlatilag eldõlt a találkozó sorsa. Az utolsó másfél percben csak a különbség volt kérdéses, a vége 87-71 lett.

Az elsõ idegenbeli Euroliga gyõzelmét ünneplõ Gyõr parádés dobóformát mutatott. Rasheed 28 és Ciglar 20 pontja, illetve a dupla duplát (18 pont, 17 lepattanó) elérõ Hollingsworth mellett ki kell emelni a 14 pontos Sujanovát, akinek a második negyedben a nagy sorozata kellett ahhoz, hogy kialakuljon egy jelentõsebb különbség. A hazaiaknál csak Henry (17 pont) és Anderson (15 pont) játékában volt pont. Füzy Ákos együttese még a lepattanókért folytatott csatát is megnyerte 41-26 arányban.

Eredmény

Lotos Gdynia – Uni Seat Gyõr 71-87 (15-15, 19-24, 14-26, 23-22)

Statisztika

Hirdetés