Hirdetés
Archivum

Gyõri bravúr Németországban:

:

Hirdetés

A mérkõzés elején megszerzett nagy elõnyét ugyan leadta a Gyõr, de Tapodi Péter együttese így is diadalmaskodott a német Saarlouis Royals otthonában az Európa Kupa szerdai játéknapján.

A legnehezebb idegenbeli mérkõzés várt a Gyõrre, mivel Englert Orsiéknak az Európa Kupában tavaly hatalmas meglepetésre az elõdöntõig menetelõ Saarlouis Royals otthonában kellett pályára lépniük. A németek a mérkõzés elején nem igazolták hírüket, 6 perc alatt 4 – 21-re ment el a magyar alakulat. Igaz errõl az idõszakról a mérkõzés után Tapodi Péter elmondta, hogy csapatának minden sikerült. A folytatásban, ahogy az ilyenkor lenni szokott, kicsit visszaesett a parádézó együttes. 10 perc után 11 – 25, míg a nagyszünetben 34 – 44 állt az eredményjelzõn.

Az igazi gondok a harmadik negyed felénél kezdõdtek,ekkor a 10 pontos lélektani határon belülre érkeztek a németek, sõt 5 pont környékén állt be a differencia. A negyedik felvonás 58 – 61-rõl indult. A kisszünet sem törte meg a hazaiak lendületét. A németek 73 – 73-nál, 3 perccel a lefújás elõtt utolérték a Gyõrt, sõt 2 perccel a találkozó vége elõtt 77 – 75-re már vezettek is. A szoros hajrában a Gyõr volt a higgadtabb és Carson igazi vezérhez méltóan eldöntötte a találkozót. Végül 77-79-es magyar gyõzelmet jegyezhettünk fel.

A Gyõrbõl Essence Carson (26 pont, 11 lepattanó) emelkedett ki, de Olajuwon is dupla duplát (14 pont, 10 lepattanó) ért el.

Eredmény

Saarlouis Royals – SEAT Lami-Véd Gyõr 77-79 (-25, 23-19, 24-17, 19-18)

Hirdetés