Hirdetés
Magyarország

Győri bravúrgyőzelem az Európai Egyetemi Játékok tornáján:

:

Fotó: Práczki Péter

Hirdetés

Drámai napja volt a győri egyetemi bajnokcsapatnak a Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékokon, szerdán. Az UNI-Győr SZESE lányai három negyeden át szenzációsan játszva, a záró szakaszban pedig óriásit harcolva 2 ponttal győzték le francia riválisukat, megszerezve ezzel első győzelmüket a tornán. Rövid összeállításunk a találkozóról ITT ÉRHETŐ EL.

Az alábbiakban Botár László helyszíni beszámolója olvasható.

Lyoni Alkalmazott Tudományegyetem (francia) – Széchenyi Egyetem Győr 69-71 (13-13, 12-19, 21-24, 23-15)

Győr: CHROMÉJ 24/3, ROZMÁN 10/3, Perl 1, BAFFY 7/3,RABI 12, Cs.: SZŰTS 6, HORVÁTH D. 7/3 Reider, Inczédi 2, Pozsgai, Nagy Cs. Edző: Dr. Barthalos István.

A francia csapat kedden csupán 3 ponttal maradt alul a győri szakvezető, dr. Barthalos István által a torna top favoritjának tartott ukrán együttessel szemben. A franciák vezető kosara után Chroméj Hajnalka 2+1-es akciójával fordítottak a győriek, sőt, a negyed közepén Rozmán Lilla villanásaival 9-4-re elléptek. “Beköszönt” Békés Boglárka is, utána időt kért a Lyon. A szakasz vége a francia lányoké volt, akik egy 7-0-lal fordítottak. A negyed 13-13-as eredménye Baffy Fanni duplájával alakult ki. A második etap elején Rabi Kiara ismét a győrieknek szerzett vezetést, majd újra Chroméj pillanatai következtek, 6-1-gyel kezdve a szakaszt ismét megléptek 5 ponttal. A negyed közepén 1 pontra feljött a Lyon, a legjobbkor szerezte a meccs első győri tripláját Baffy. A jó példa szerencsére ragadósnak bizonyult, Rozmán is betalált távolról, 3 perccel a félidő vége előtt 7 ponttal vezetett a Győr. És ez az előny Inczédi Borbála kosarának és Perl Zsófia egy jó büntetőjének köszönhetően szünetre is megmaradt.

Chorméj 3 duplájára, valamint Horváth Dóra triplájára alapozva szédületesen, egy 11-2-es rohammal kezdte a második félidőt, és 16 ponttal elhúzott a Széchenyi Egyetem csapata. A szakasz közepén okos játékkal tartotta 15 pont körüli előnyét a Győr. A negyed végén 10 pontra jött föl a Lyon. A záró etap közepéig kemény, küzdelmes játék mellett tartotta 10 pont körüli előnyét Barthalos doktor csapata. A franciák óriási hajrába kezdtek, ám Rabi Kiara találataival tartották előnyüket a győriek. Másfél perccel a begejezés előtt 7 ponttal vezetett a magyar női bajnok, ám ez 1 játékperccel később egyetlen triplányira csökkent, ám Chroméj 10 másodperccel a vége előtt szerzett kosarával – hiába dobtak még egy triplát a lyoniak – óriási bravúrral megnyerte a meccset, s megszerezte első győzelmét a Győr.

A feldobásnál, látva a lányok elszántságát, éreztem, hogy sikerülhet a bravúr. A harmadik negyed hajrájáig a nagy akarás mellett kimondottan jól is játszva kézben tartottuk az irányítást. A negyedik negyedre Perl Zsófi sérülése megzavart minket, elfáradtak a lányok, de óriási szívvel két pontot megtartva az előnyből, csapatként játszva nyertünk. Boldogok vagyunk, de csütörtökön reggel kilenckor játszunk, a regenerálódás a legfontosabb.

– értékelt Dr. Barthalos István, vezetőedző.

Fotó: Práczki Péter

Hirdetés