Hirdetés
Archivum

Gyõri és százhalombattai elõny a juniorok keresztjátéka során:

:

Hirdetés

Csütörtökön megkezdõdtek a kuparendszerû párharcok a Nemzeti Leány Junior Bajnokság döntõjébe kerülésért.


Ahogy arról korábban beszámoltunk
, a soproni tornára hat csapat már kvalifikálta magát. A címvédõ és az idei döntõt rendezõ Soproni Darazsak Akadémia, illetve a Vasas Akadémia, a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs, a Kecskeméti KA, a Csata DSE és a Szeged KE. A fennmaradó két helyért Százhalombattai KSE – Zsíros Akadémia Kõbánya és MTK Budapest – Széchenyi KA párharcokat rendeznek.

A Százhalombattai KSE nagy lépést tett a döntõ felé, miután az elsõ mérkõzésen 81-43-ra legyõzte a Zsíros Akadémia Kõbánya gárdáját. A nagy különbség az utolsó 15 percben alakult ki, addig 10-15 pont környékén mozgott a differencia. A gyõztes csapat legeredményesebbje a 28 pontos Takács Emese volt. Ennek a párharcnak a gyõztese a nyolcas döntõben az A-csoportba kerül a Vasas, a PEAC és a Kecskemét mellé. A visszavágót február 27-én, szombaton rendezik Kõbányán.

A másik párharc elsõ felvonása jóval szorosabb csatát hozott. A gyõri Széchenyi Kosárlabda Akadémia 61-58-as gyõzelmet aratott az MTK otthonában. A fõvárosi együttes a második negyedben 7 ponttal is vezetett. A harmadik negyed végén pedig 43-38-as MTK elõnyt regisztrálhattunk, de a gyõriek ledolgozták a hátrányukat és 53-53 után a hajrát jobban bírták. A gyõztes csapatból Horváth Krisztina 23 pontot és 9 lepattanót szerzett. A párharc visszavágójára február 28-án vasárnap kerül sor. A továbbjutó a nyolcas döntõben a Csata DSE, a Sopron és a Szeged mellé kerül a B-csoportba.

Eredmények
Százhalombattai KSE – Zsíros Akadémia Kõbánya 81-43
MTK Budapest – Széchenyi KA 58-61
 

Hirdetés