Hirdetés
Archivum

Gyõri siker a rangadón:

:

Hirdetés

Csodálatos hajrával megérdemelt gyõzelmet szerzett a Gyõr a Pécs elleni bajnoki rangadón. Vajdáék az utolsó játékrész elõtt még 7 ponttal vezettek, a negyedik negyedben azonban csõdöt mondott Fûzy Ákos csapata.

Az elsõ negyed elsõ perceit látva, már nem volt kérdés, hogy bele lehet-e lépni ugyanabba a folyóba egymás után többször is. A Pécs a Sopron és Schio elleni rangadókhoz hasonlóan a magyar alapszakasz szempontjából kulcsfontosságú gyõri találkozót is álmosan és fáradtan kezdte. 5 perc 15 kapott pont, megannyi eladott labda és buta fault. Ez volt a pécsi mérleg. A vendégeknek egy szerencséjük volt, most nem tartott sokáig a hullámvölgy. Az utolsó 3 perc 2-9-es baranyai futást hozott, így 17-17-es állás mellett mentek pihenni a csapatok az elsõ kisszünetre.

A második negyedben két kiegyenlítetten rossz csapat csatáját láttuk. Rengeteg hiba, reklamálás mellett egy küzdõ, de rengeteget rontó Gyõr és egy motiválatlannak tûnõ Pécs összecsapásának tapsolhatott a 400 gyõri kosárbarát. Reális volt a 37-38-as pécsi vezetés a szünetben.

A harmadik negyed viszont nagy változást hozott. Vajda és Bujdosó vezetésével 11 pontra elléptek a vendégek a fáradni látszó Gyõr ellen. A pécsiek most legalább játszottak, egy-egy klasszis megmozdulás bõven elég volt Tapodi Péter együttesének a megzavarásához, ha nincs az utolsó másodpercekben Djelmis két büntetõje 10 pont feletti elõnnyel megy a Pécs a negyedik 10 percre.

Az sem lett volna elég… Nem tudott mit kezdeni Fûzy Ákos a gyõri zónával. Távolról nem sültek a pécsi kezek, megbontani nem tudták a védelmet. A különbség csökkent, bár Sarok és Vajda pontjaival még egyszer 7 ponttal, 62-55-re elhúztak a vendégek. Djelmis és Englert triplája után egy olyan egál meccs alakult ki, ahol a lélektani elõnyt a hazaiak élvezték. A végjátékban már nem remegett meg a gyõri hölgykoszorú, így összességében megérdemelt gyõzelmet aratott Tapodi Péter gárdája. A Pécs mélyen tudása alatt pattogtatott, a háromszoros EuroLiga négyes döntõsnek be kellett látnia, csak rutinból nem lehet nyerni a gyõri csarnokban…

SEAT LAMI-VÉD GYÕR–MIZO PÉCS 2010 68–64 (17–19, 20–19, 10–16, 21–10)

Hirdetés