Hirdetés
Magyarország

Elvette a Győr pályaelőnyét a Szekszárd az elődöntőben

UNI Győr - MÉLY-ÚT - Atomerőmű KSC Szekszárd 57-66 (17-20, 8-21, 18-10, 14-15)

Bajnokság, elődöntő 1. mérkőzés
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Földházi T., Tőzsér D., Frányó P. (Forrai S.)

UNI-Győr - MÉLY-ÚT: Kiesel 20/3, Dombai, Varga Zs. 2, Török Á., Mompremier 17. Csere: Weninger 4, Lass 3/3, Dubei 9/3, Barnai 2.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 12/6, Friskovec 13/9, McCall 12, Bonner 11/3, Goree 8. Csere: Zele 2, Theodoreán 5/3, Krnjic 3, Bálint.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 az Atomerőmű KSC Szekszárd javára.

Hirdetés

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 66-57-es győzelmet aratott az UNI-Győr – MÉLY-ÚT otthonában és ezzel 1-0-ra vezet az egyik fél második sikeréig tartó elődöntő párharcban.

Cyeshe Goree 2+1-es megoldásával és Erica McCall duplájával az első percekben 5-0-s előnyre tett szert a Szekszárd. A hazaiak első találatát Varga Zsófia szerezte és a Győr 8-7-nél átvette a vezetést. Innen az első szakaszt kiélezett fej-fej melletti küzdelem jellemezte. Végül 15-15 után DeWanna Bonner 2+1-es megoldásával tett szert újra lépéselőnyre a KSC. Az első szakasz 20-17-es állását pedig Brianna Kiesel és Theodoreán Aleandra kosárváltása alakította ki. A második negyed elején Beatrice Mompremier három villanásával vett új lendületet a Győr. Erre Theodoreán Alexandra válaszolt egy hárompontossal, majd Zele Dorina és Studer Ágnes találataival 27-23-ra elszakadt Zseljko Djokics együttese, mely átvette az irányítást. Amikor Zala Friskovec triplája célt ért, 32-25-nél már Iványi Dalma időkérése miatt állt a játék. Visszatérve a pályára, a fiatal szlovén játékos ismét betalált és ezzel 34-25-nél kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége.

A második szakasz közepén több, mint két percig nem találtak be a csapatok. Óriási küzdelem zajlott a pályán és egyre érdekesebb kérdéssé vált, hogy erről a 34-25-ös állásról ki tud elmozdulni. Ez végül a Szekszárdnak sikerült, Sara Krnjic ziccere és Studer Ágnes triplája révén 14 egységre nőtt a differencia. A félidő utolsó percében Erica McCall is betalált, amivel kialakult a 41-25-ös állás. Összességében 14-0-val zárta a félidőt a KSC, melynek legeredményesebbjei a 8-8 pontos Studer Ágnes és Cyesha Goree voltak. Győri oldalon Brianna Kiesel járt 9 pontnál. A harmadik negyed első percében egyik fél sem talált be. A győriek hosszú kosárcsendjét Beatrice Mompremier törte meg, melyre DeWanna Bonner azonnal válaszolt. Ezek a percek Mompremier dominanciáját hozták, egymaga 6 pontot szerzett, amivel 43-34-nél a lélektani 10 pont alá hozta csapatát. Ekkor a Szekszárd időt is kért. A vendégek a második negyeddel ellentétben ezúttal nem tudtak könnyebb dobóhelyzeteket kialakítani.

Az eligazítás után Zala Friskovec és DeWanna Bonner triplái állították vissza a kétszámjegyű, 13 pontos különbséget 49-36-nál. A harmadik negyed hajrájában a Győr Kadri Ann Lass triplájával igyekezett tartani a lépést, majd Brianna Kiesel négy pontja következett, ami a játékrész végére 51-43-ra vissza is hozta a hazaiakat. A záró etap első perce pont nélkül pörgött le, majd a korábban is meghatározó hármasokat jegyző Zala Friskovec villant meg ismét távolról, így 54-43-nál 11 ponttal járt előrébb a KSC. A sikeres triplákról szólt ez az időszak. Hazai oldalon Dubei Debóra és Brianna Kiesel jegyzett egy-egy ilyen találatot, melyek 54-49-re visszahozták a Győrt. A legszorosabb állást pedig 55-51-nél regisztrálhattuk. Ennél közelebb a Győr nem került. Erica McCall és DeWanna Bonner révén 61-51-nél már újra 10 egységgel jártak előrébb a szekszárdiak, akik innen a hajrában nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Végül 66-57-es sikert ünnepelhetett a KSC és ezzel 1-0-s előnyre tett szert az egyik fél második sikeréig tartó párharcban. Folytatás pénteken Szekszárdon.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés