Hirdetés
Archivum

Gyõri sikerrel indult a rájátszás:

:

Hirdetés

A második negyedbeli megingást leszámítva magabiztosan hozta a Gyõr a Baja elleni negyeddöntõ párharc elsõ mérkõzését. A 106-64-es végeredményt hozó találkozón négy(!) technikai került kiosztásra.

Csütörtökön megkezdõdött a Magyar bajnokság rájátszása, az idei elsõ negyeddöntõn a Gyõr látta vendégül a Baját. A Magyar Kupa négyes döntõjéhez képest jóval kevesebben látogattak ki a gyõri Egyetemi csarnokba, de akik ott ültek a lelátón nagyon jó hazai kezdés szemtanúi lehettek.

Az elsõ negyedben 31 pontig jutott a Gyõr, miközben a vendégek 19 egységet szorgoskodtak össze. Igaz, az etap végére már kezdett pontosabban célozni Stevan Cupic alakulata és ezzel a lendülettel a második negyedben visszajöttek 10 pont alá. A második 10 percben a Gyõr nagyon beragadt, talán már elkönyvelték hazaiak egy negyed után a biztos gyõzelmet. 20 perc játékot követõen végül 49-44 állt az eredményjelzõn.

A szünetben Füzy Ákos rendezte a sorokat és tanítványai a harmadik negyed elején eldöntötték az összecsapás sorsát. Nem telt 5 perc és a differencia már 20 pont felett járt, sõt a 30 egységet közelítette. A 86-58-ról induló negyedik szakaszban már csak az volt a kérdés, hogy a Gyõr megjavítja-e 108 pontos pontrekordját. Ez végül elmaradt, de így is 106-64-re nyert a hazai gárda. A Baja a második 20 percben összesen 20 pontig jutott.

A Gyõr legeredményesebbjei a 18 pontos Hollingsworth és a 16 pontos Ciglar voltak. A bajaiaknál a három triplát is jegyzõ Scekic jutott 18 egységig. A találkozó összképéhez hozzátartozik, hogy négy technikait osztottak ki a játékvezetõk.

Eredmény
UNI SEAT Gyõr–Baja 106–64 (31–19, 18–25, 37–14, 20–6)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Gyõr javára.
 

Hirdetés