Hirdetés
3x3

Győzelem a szombati pozsonyi nyitányon

Magyarország - Szlovákia 20-11

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 2
Pozsony, Szlovákia

Magyarország: Tóth Orsolya 8, Jáhni Zsófia 7, Pusztai Petra 5, Takács Emese.

Szlovákia: Lucia Lüttmerdingová 7, Kamila Plavnická 3, Dominika Urbanova 1, Stella Bilikova

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Megkezdődött a 3×3 U23-as Nemzetek Ligájának második pozsonyi tornája. A Jáhni Zsófia, Pusztai Petra, Takács Emese és Tóth Orsolya alkotta magyar válogatott remek játékkal 20-11-re legyőzte Szlovákiát.

A nap első találkozóján Ausztria 12-10-re múlta felül Szlovákiát. A mieink pénteken is megmérkőztek Szlovákiával, akkor 19-13-as sikert ünnepelhetett válogatottunk.

A szombati mérkőzés elején a győzelmi kényszerben játszó hazaiak szereztek vezetést. Ezt követően Pusztai Petra három pontjával fordítottak a mieink, majd betalált Tóth Orsolya és ismét Pusztai Petra volt eredményes. Az első megszakításhoz közeledve megszerezte első pontját pénteki legeredményesebb játékosunk Jáhni Zsófia és ismét megvillant Tóth Orsolya, így 7-2-re elléptünk. A szusszanásnyi pihenőre 7-3-as előnyből vonultunk. Visszatérve pályára büntetőt értékesítettek a szlovákok. Ennél a három pontnál közelebb azonban nem kerültek a hátralévő időben.

Pusztai Petra és Tóth Orsolya törte meg a kisebb kosárcsendünket. A második megszakítást pedig Jáhni Zsófia foglalta keret. Azt megelőzően is betalált, így 10-6-ról jött el a második pihenő. Visszatérve szintén eredményes volt, amivel már 11-6-ra vezettünk. A második öt percben már egyértelmű magyar fölény jellemezte az összecsapást. Tóth Orsolya 1+1-es megoldásával 13-7-re léptünk el. Az előnyünket az ekkor nagyon jó sorozatot elkapó Tóth Orsolya tovább növelte, majd jöttek Jáhni Zsófia büntetői, így 16-8-nál már nyolc pont választotta el a csapatokat.

A végjátékban ismét kétszer volt eredményes Tóth Orsolya. Az utolsó percben pedig egy-egy távoli dobást jegyezhettünk fel mindkét oldalon. A mi duplánkat Jáhni Zsófia szerezte, amivel kialakult a 20-11-es végeredmény.

A magyar válogatott 17 óra 10 perctől Ausztria ellen folytatja. A képlet nagyon egyszerű. A győztes kerül a játéknap döntőjébe, melyet 19 órától rendeznek. ÉLŐBEN ITT.

Hirdetés