Hirdetés
Archivum

Gyõzelem az elsõ franciaországi mérkõzésen:

:

Hirdetés

A magyar válogatott Landerneau városában pénteken este lejátszotta elsõ felkészülési mérkõzését a házigazda Franciaországgal. Székely Norbert együttese 73-57-es gyõzelmet aratott.

Fotó: twitter.com/LBB_HN/

Fotó: twitter.com/LBB_HN/

Ahogy arról a beharangozónkban már hírt adtunk, a tavaszi összetartását ezzel a hétvégével záró válogatottunk az Equipe de France A’ féminine elnevezésû együttessel mérte össze az erejét, mely elsõsorban a korosztályos válogatottakból kiöregedett, de a felnõtt csapatban még lehetõséget nem kapó játékosokat vonultatta fel. Idegesen kezdtek a csapatok, a mieink elsõ két találata Határ Bernadett nevéhez fûzõdött, így az elsõ szakasz közepéhez érkezve 4-3-ra vezettünk. A folytatásban már pontgazdagabb játék mellett fej-fej mellett haladtak a felek. 10 perc után 16-15-ös hazai elõnyt rögzíthettünk. Határ Bernadett és Szabó Fanni 5-5 egységnél járt ekkor.

A második szakaszban Horváth Bernadett és Határ Bernadet pontjaival négy perc alatt 24-18-as elõnyt építettek fel a mieink. A félidõ hajrája a franciáknak sikerült jobban, akik 11-0-s sorozattal 29-24-re fordítottak. Barnai Judit 2+1-es megoldása alakította ki a negyszünet 29-27-es eredményét. A harmadik negyedet Bálint Réka triplája vezette fel, majd betalált Dubei Debóra is. A két csapat 46-46-ig váltott vezetéssel haladt, majd az utolsó két percben válogatottunk fokozatosan leszakította riválisát. Határ Bernadett remek játékát kel kiemelni, aki ebben a negyedben egymaga 8 pontot szerzett. A negyed hajráját jelentõ 6-0-s sorozatunkat pedig Nagy Dóra, Weninger Virág és Barnai Judit találatai adták.

Az 55-48-rõl induló záró szakaszban nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Amikor Bach Boglárka megszerezte válogatottunk ötödik tripláját, már 60-52-re vezettünk. Dubei Debóra duplája pedig a 10 pontos elõnyt is elhozta. Mindkét szakmai stáb minden nevezett játékosát pályára küldte. A mieink 8 és 21 perc között osztották el a játékidõt. A második félidõ remek dobóformát hozott válogatottunk részérõl, a 26 mezõnykísérletünkbõl 14 sikeres lett. Emellett a második 20 percben 16-bõl 14 büntetõjüket is értékesítették a mieink. A hajrát ugyanis töredezettebb játék jellemezte több faulttal. Határ Bernadett végül 20 ponttal és 9 lepattanóval zárt, míg Dubei Debóra 15 pontot ért el.

A két csapat szombaton 18 órától ismét összeméri az erejét.

Eredmény
Franciaország – Magyarország 57-73 (16-15, 13-12, 19-28, 9-18)

Statisztika

Hirdetés