Hirdetés
Magyarország

Győzelem Portugáliában

Portugália - Magyarország 63-69 (16-20, 15-18, 18-14, 14-17)

Felkészülési mérkőzés
Portugália, Rio Maior

Portugália: Rodrigues 4, Ferreira 10/3, Correia 4, Filipe, Da Silva 7. Csere: Soeiro 9/3, Umabano 2, Viana, Silva, Kostourkova, Silva 6, Costa 1, Alves.

Magyarország: Kiss V. 12, Lelik 17/6, Czukor 6/6, Varga 7/3, Dúl 5. Csere: Dubei 3/3, Török 2, Bach, Horváth 13/9, Kiss A., Mérész 4, Ruff-Nagy,

Fotó: FPB

Hirdetés

Felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott 69-63-ra legyőzte Portugáliát.

Három felkészülési találkozót vív Portugáliában a felnőtt válogatottunk a héten. Szerdán este az első összecsapáson 74-70-re maradtak alul a mieink. A csütörtöki meccsre három helyen változott a keret. Studer Ágnes, Mányoky Réka és Weninger Virág voltak a kimaradók. Bach Boglárka, Dúl Panka és Ruff-Nagy Dóra került be a nevezett keretbe.

Mérész Beatrix szerezte az összecsapás első találatát. Ezt követően pedig Lelik Réka triplájával növelte előnyét válogatottunk. Az első szakaszban jellemzően a mieink jártak előrébb. A negyed hajrájához közelítve egy ütközés után Lelik Rékát kellett ápolni. Ekkor hosszabban állt a játék és kisebb vita is kialakult a játékvezetőkkel. A portugálok ezt követően 14-14-nél egyenlítettek, de Czukor Dalma és Horváth Bernadett tripláival ismét a mieink kerültek lépéselőnybe. 10 perc után 20-16-ra vezettünk. A második negyed elején Varga Alíz is betalált távolról, így 25-18-nál már hét egységgel jártak előrébb a magyar lányok. Az első 20 percben összesen hét hárompontost értékesítettek a mieink. A portugáloknak 28-27-nél akadt egy felzárkózásuk, de a szerdai mérkőzéssel ellentétben a vezetést nem tudták magukhoz ragadni a második szakaszban.

Fotó: MKOSZ

Horváth Bernadett állt a csapat élére, így az öt pontjával ismét elszakadtunk a hazaiaktól. Lelik Réka pedig triplával erősítette meg a vezetést, aminek köszönhetően 36-27-nél kialakult az addigi legnagyobb differencia. A félidő utolsó két percében is őrizte előnyét a magyar csapat. 20 perc után 38-31 állt az eredményjelzőn. Horváth Bernadett 13, Lelik Réka 8 pontnál járt ekkor. A harmadik negyed elején két gyors találattal 38-35-re visszajöttek a portugálok, de ezt követően ismét elszakadtak a mieink. Lelik Réka találatai után 43-35-re mentünk. A felkészülési találkozókat jellemző hullámzás ezen az estén is benne volt a meccsben. Innen ugyanis 43-43-nál egyenlítettek a hazaiak. Ezt követően viszont Dubei Debóra triplájával újra a válogatottunk került lépéselőnybe.

Fotó: FPB

A harmadik negyed hajráját büntetők tették töredezetté. Lelik Réka és Török Ági sem hibázott, majd Kiss Virág duplája alakította ki az 52-49-es eredményt a játékrész végére. A záró szakaszt egy hazai tripla vezette fel, így 52-52-nél egyenlített Portugália. Kiélezett fej-fej melletti küzdelem zajlott. Ezúttal magukhoz tudták ragadni a vezetést a portugálok, de 57-54 és 58-56 után a maga javára fordította a meccset a válogatottunk. Triplát értékesített Czukor Dalma, hibátlanul büntetőzött Dúl Panka, Varga Alíz és Kiss Virág. Az utolsó két percben pedig ismét megvillant Lelik Réka, így 67-61-nél már 11-3-as futásban voltunk. Egy hazai ziccer után a végeredményt Dúl Panka két büntetője alakította ki. A magyar válogatott 69-63-as sikert aratott második mérkőzésén Portugáliában. A felek pénteken este magyar idő szerint 21 óra 15 perctől ismét összemérik az erejüket.

Fotó: MKOSZ

Hirdetés