Hirdetés
Archivum

Gyõzelem Szerbia ellen maratoni kínszenvedés után:

:

Hirdetés

Csütörtökön este Baján barátságos mérkõzést játszott Szerbiával a magyar válogatott. Az EB selejtezõre készülõ, lemondásoktól sújtott csapatunk 80-77-es gyõzelmet aratott. A televízió nyilvánossága elõtt lebonyolított felkészülési találkozón 2 óra 11 perc alatt született meg a végeredmény.

A mérkõzésrõl talán felesleges oldalakat írni, a két szakvezetõ számára nyilván rengeteg hasznos információt tartogatott ez a forró bajai délután, míg mi szurkolók csak egy dolognak örülhettünk, de annak nagyon. Végre megéltünk, fõleg a tavalyi csúfos EB után, hogy minden címeres mezben pályára lépõ játékosunk küzdött, hajtott és ha nem is sikerült, de legalább megpróbált tudásának megfelelõen játszani. Nagy szó ez, így bár mindkét oldalon láthattunk 1-1 csúnya, sportszerûtlen megmozdulást és még a játék is akadozott, de legalább a mutatott akarat fény lehet a sötét alagút végén.

Nem lehet mást kívánni csak azt, hogy maradjon meg a lányok ilyen mentalítása és akkor bármilyen eredménnyel is zárul a selejtezõsorozat, büszkék lehetünk rájuk.

Eredmény

Magyarország–Szerbia 80–77 (24–17, 18–22, 25–15, 13–23)

Magyarország: Török 4, Fegyverneky 12, Bujdosó 12/12, Krivacsevics 6, Horti 6. Cs: Horváth Zsó., Vida 7/3, Szlimák 13/3, Laklóth A. 6/3, Czank 7, Varga Zsófia 7, Fûrész D. Szövetségi kapitány: Székely Norbert
Szerbia: Pesovics 2, Dabovics 11, Knezevics 14, J. MAKSZIMOVICS 23, MATICS 9. Cs: Velinovics 2, M. Makszimovics 10, Beganski 2, Vukoje, Durics 2, Karakasevics 2, Skorics. Szövetségi kapitány: Miodrag Veskovics