Hirdetés
3x3

Győzelemmel búcsúzott a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságtól a magyar válogatott

Magyarország - Üzbegisztán 22-9

FIBA 3x3 U18 World Cup 2022
Debrecen, Magyarország

Magyarország: Zsámár Panna 8, Nagy Réka 7, Varga Napsugár 4, Dávid Mia 3.

Üzbegisztán: Anastasia Lapatnikova 3, Anna Tsoy 2, Diana Arapboeva 2, Viktoriya Kim 2.

Hirdetés

A magyar válogatott győzelemmel búcsúzott a debreceni U18-as 3×3-as világbajnokságtól. A mieink 22-9-re múlták felül Üzbegisztánt és ezzel az A-csoport harmadik helyén zártak.

Mindkét csapat vereséget szenvedett első csütörtöki mérkőzésén. A magyar lányok Hollandiával szemben maradtak alul és ezzel eldőlt, hogy nem végezhet továbbjutó helyen a válogatottunk a csoportban.

Nagy Réka és Zsámár Panna találataival az első percben 2-0-s előnybe kerültünk. A folytatásban Nagy Réka két pontjával és Zsámár Panna újabb villanásával nőtt az előny. Eközben az üzbég játékosok is mindent megtettek a szép búcsú érdekében, kétszer is betaláltak. Az első megszakításhoz 5-2-ről érkeztünk.

Miután visszaérkeztek a csapatok a pályára, egy pontszegényebb perc következett. Nagy Réka két pontja és egy sikeres távoli üzbég kísérlet törte meg a kosárcsendet. A mérkőzés feléhez érkezve Nagy Réka és Varga Napsugár alakította 9-6-ra az eredményt. Nem egyszerű egy tét nélküli mérkőzést megvívni, de becsülettel hajtottak a csapatok. A második megszakítás előtt Dávid Mia is betalált, így 10-6-ról jött el a kisebb pihenő.

Az utolsó három perchez közelítve Zsámár Panna büntetőivel és duplájával nőtt az előny. A 15. pontunkat Dávid Mia, a 16. pontunkat pedig Varga Napsugár szerezte. Nem forgott veszélyben a gőzelem. Az utolsó percben Nagy Réka és Dávid Mia büntetői, illetve Varga Napsugár duplája alakította 20-9-re az eredményt. Négy másodperccel a vége előtt pedig Zsámár Panna duplája zárta le a mérkőzést. A magyar csapat így 22-9-es győzelmet aratott.

A Dávid Mia, Nagy Réka, Varga Napsugár, Zsámár Panna összeállítású magyar válogatott 2 győzelemmel és 2 vereséggel az A-csoport harmadik helyén fejezte be a tornát.

Hirdetés