Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel búcsúzott az Európa Kupától az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK 58-57-re legyõzte a Basket Landes gárdáját az Európa Kupa negyeddöntõjének visszavágóján. A továbbjutást 146-123-as összesítéssel a francia csapat vívta ki, de a DVTK így is egy nagyon szép szezont zárt az Európa Kupában 11 gyõzelemmel és mindössze 1 vereséggel.

Annak ellenére, hogy egy jégkorong bajnoki döntõt és a fõvárosban egy Újpest-DVTK labdarúgó rangadót is vívtak szombaton miskolci csapatok, szépen megteltek a Generali Aréna széksorai a visszavágóra. A Landes az elsõ mérkõzésen 24 pontos elõnyt alakított ki, így csoda kellett volna a továbbjutáshoz. Viszont azt is elmondhattuk, hogy ekkora különbség nincs a két keret között és egy szép búcsú reális célkitûzés volt. Nagy lendülettel kezdett a DVTK, másfél perc alatt 6-2-re lépett el a magyar csapat és lett volna lehetõség tovább növelni az elõnyt, de végül eladott labdából a franciák szereztek pontot. A Landes Iva Sliskovic vezérletével 11-9-re fordított. A horvát center 9 egységnél tartott, amikor a csapata 11-nél járt. Szerencsére a folytatásban sikerült megfogni és a dobóteljesítménye visszaesett. A negyed végéig különbség már nem alakult ki, 10 perc után 17-17-es állást regisztrálhattunk.

A második negyedet Guzman triplája vezette fel, de Szécsi Orsi és Tina Jovanovic új impulzusokat adott a miskolci játéknak, így 28-23-ra sikerült fordítani. Lényegesen jobban védekezett a DVTK, mint az elsõ mérkõzésen és mutatkoztak arra esélyek, hogy ennél a 4-5 pontos dimenziónál feljebb lépve nagyobb különbséget is kialakítson a magyar csapat. Több ziccer kimaradt ekkor és így 29-29-nél ismét egyenlítettek a vendégek. A félidõ hajrájában újra ellépett 6 ponttal a DVTK, de a dudaszó pillanatában Barennes triplája 35-32-re módosította az állást. A félidei statisztika ezúttal lényegesen kedvezõbb képest festett, mint szerdán este. Mindössze 5 eladott labdája volt a DVTK-nak és lepattanócsatát is tudták a mieink egálban tartani, ami szintén azt mutatta, hogy sikerült rendezni a sorokat az elsõ felvonás óta. Különösen kedvezõ volt a festékbõl szerzett 18 pont, de a kihagyott büntetõk és a triplák (7 kísérletbõl mindössze 1 talált utat a gyûrûbe) miatt lehetett kisebb hiányérzet.

A harmadik negyed Hodges triplájával indult, de a játék képe nem változott. A szigorú francia védekezés mellett nehezen került helyzetbe a DVTK és a különbség csökkentésének reményében volt egy-két elhamarkodott vállalás is támadásban. Ahogy teltek a percek, a továbbjutás már nem, viszont a gyõzelem megszerzése elérhetõ közelségbe került. A pontszegény harmadik szakasz végén 42-42 állt az eredményjelzõn. A negyedik etap elején indította utolsó nagy hajráját a DVTK, akadtak szerzett labdák és tudott indulni a magyar csapat. Jovanovic már a 14., míg Hodges a 15. pontját szerezte, amikor 53-44-re módosult az állás. Ekkor a Landes idõt is kért Gunta Basko egy gyors duplával csökkentette csapata hátrányát, majd nem sokkal késõbb Plagnard hármasa hullott be. Biztosítva a vendégeknek, hogy a továbbjutás tekintetében a végjátékban biztosan nem kell izgulniuk. Az utolsó három perchez érkezve Bálint Réka, Szabó Petra és Horváth Bernadett is pályára került és szépen tartották a pár pontos különbséget. Hodges triplájával 58-53-ra vezetett a DVTK 54 másodperccel a lefújás elõtt. Ezt követõen a franciák még felzárkóztak, de 1 pont megmaradt az elõnybõl és ez a DVTK 11. gyõzelmét jelentette idén az Európa Kupában.

Vastapssal köszönte meg a miskolci publikum az egész éves kiváló nemzetközi szereplést. Lehet, hogy más körülmények között egy szorosabb, nyíltabb párharc is benne lett volna a Landes ellen, de mindenképpen ki kell emelni, hogy teljesen megérdemelten lépett tovább a legjobb négy közé a francia gárda. A Landes koncentrált, pontos játékot nyújtott a negyeddöntõ két mérkõzésén.

Eredmény
Aluinvent DVTK Miskolc – Basket Landes 58-57 (17-17, 18-15, 7-10, 16-15)
Továbbjutott a Basket Landes 146-123-as összesítéssel.


A további negyeddöntõ párharcokról az összeállításunk itt olvasható.

Statisztika

Az elõdöntõk párosítása

AGÜ Spor – Bourges Basket
ESBVA-LM – Basket Landes

Az elsõ mérkõzéseket március 22-én rendezik az elõl álló csapatok otthonában, míg a visszavágókra március 25-én kerül sor.

Hirdetés