Hirdetés
Magyarország

Győzelemmel hangolt az Euroliga selejtezőre a DVTK:

:

Hirdetés

Az MBK Ruzomberok ellen elmaradt szerdai edzőmeccset helyettesítve pénteken este a Vasas Akadémiával vívott zárt kapus felkészülési mérkőzést az Aluinvent DVTK. Az Euroliga-selejtezőre készülő miskolci csapat 81-53-as sikert aratott.

A kassai túrája után érkezett Miskolcra a Vasas Akadémia. Ahogy azt a mérkőzés felvezetésében kiemeltük, a DVTK számára nagyon rosszkor jött, hogy a Rózsahegy visszamondta a felkészülési találkozót. Az Euroliga-selejtezőre történő felkészülés jegyében szükség volt ugyanis egy ilyen összecsapásra. Bemutatkozott a sérült Chanel Mokango helyére szerződtetett Ziomara Morrison, aki 12 pontot jegyzett ezen az estén.

Az Aluinvent DVTK már az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést. 10 perc után 21-12-re ment Cziczás László együttese. A félidőben pedig 46-21-es állást rögzíthettünk. A folytatásban kiegyenlített mederben haladt a küzdelem. A DVTK végül 81-53-as győzelmet aratott. A 26 pontos Maja Skoric lett a legeredményesebb, míg a Vasasnál Brianna Fraser zárt 24 ponttal.

A DVTK legközelebb már nagy tét mellett szeptember 25-én, szerdán az Umana Reyer Venezia ellen lép pályára Euroliga-selejtezőn.

Eredmény, pontszerzők (Forrás: DVTK.eu)

Aluinvent DVTK – Vasas Akadémia 81-53 (21-12, 25-9, 13-15, 21-17)

Aluinvent DVTK: Medgyessy 6, Pusztai 8, Škorić 26/3, Goree 7, Morrison 12 Csere: Szűcs 8, Kiss A. 8, Zele 6 Vezetőedző: Cziczás László.

Vasas Akadémia: Murry 4, Böröndy, Tóth O. 2, Karlóczay 9/6, Frazier 24 Csere: Vukov 2, Budácsik 6, Smailbegović 2, Madár K., Szerencsés, Hizsnyik, Madár E. 4 Vezetőedző: Földi Attila.

Hirdetés
Hirdetés