Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel hangoltak a magyar csapatok Euroliga ellenfelei:

:

Hirdetés

Mindkét magyar Euroliga csapatunk aktuális ellenfele gyõzelmet ünnepelhetett a hétvégén. A Sopront fogadó Orenburg az Orosz kupa negyeddöntõjében diadalmaskodott, a Gdynia pedig lengyel bajnoki rangadón múlta felül a Polkowice gárdáját.

Az Orosz kupa negyeddöntõinek második mérkõzéseirõl már beszámoltunk, így arról is, hogy az Orenburg a sztárjait pihentetve – Brunson és Veramejenka 9-9, Douglas 7 percet játszott – verte 87-55 arányban a Szpartak Noginszk alakulatát. Douglasék így kettõs gyõzelemmel jutottak be a négyes döntõbe.

A Gyõr aktuális ellenfele a Gdynia egy igazi bajnoki csúcsrangadót játszott a szintén Euroligás Polkowice otthonában. Fordulatos találkozó volt, ahol az elsõ negyedet a Polkowice 22-11-re nyerte, de a szünetben azonban 33-32-re már a Gdynia vezetett. A harmadik negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ez a szakasz Sharnee Zoll (12 pont) és Aneiki Henry (22 pont) dobópárbajáról szólt, mely után a játékrész végére 46-42-re lépett el a Gdynia.

A negyedik szakasz közepén Maltsi triplája után 51-51-nél még egyenlõ volt az állás, de ezt követõen egy 9-0-s futással eldöntötte a találkozó sorsát a Gdynia. A vége 62-54 lett. A Gdynia legjobbjai a 22 pontot és 14 lepattanót szerzõ Aneiki Henry és a 12 pontot, illetve 10 lepattanót szállító Geraldine Robert voltak. A Polkowice csapatában az egyre jobban magára találó Maltsi remekelt, ezúttal 17 egységig jutott.

Eredmények

Nagyezsda Orenburg – Szpartak Noginszk 87-55
Statisztika

CCC Polkowice – Lotos Gdynia 54-62
Statisztika

Hirdetés