Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel hangoltak az orosz sztárcsapatok az EuroLiga rangadókra:

:

Hirdetés

Az Orosz Bajnokság hatodik fordulójában nem született meglepetés. Az EuroLigások magabiztos gyõzelmet ünnepelhettek, így a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva is bizakodva várhatja a hétközi csúcsrangadókat a nemzetközi porondon.

A Jekatyerinburg a Szentpétervárt fogadta. A világ leggazdagabb csapatának otthonában 3500 nézõ az elsõ félidõben egy, a jól megszokott forgatókönyv szerint alakuló összecsapást láthatott. A világsztárokkal teletûzdelt Jekatyerinburg folyamatosan növelte elõnyét és a nagyszünetre 12 pontos különbség mellett vonultak a csapatok. A harmadik negyedben azonban elkezdett cserélni Gundars Vetra és így egy kicsit megakadt a hazai gépezet, 1 ponttal csökkentette is a hátrányát a Szentpétervár. A negyedik szakaszban tovább olvadt a Jekatyerinburg elõnye, a gyõzelmük ugyan nem forgott veszélyben, de végül csak 74-69-es hazai siker született. A Jekatyerinburgból a 18 pontos Agnieszka Bibrzycka emelkedett ki.

A Szpartak Moszkva a Dinamo Moszkva otthonában lépett pályára. A találkozó egy félidõn át meglepõen szorosan alakult. Az elsõ negyedben 9 ponttal ellépett Pokey Chatman gárdája, de a második szakaszban 6 pontot faragott a hátrányán a Dinamo. A találkozó sorsa csak a harmadik negyedben dõlt el, ezt az etapot 10 ponttal nyerte a Szpartak és innen a házigazdáknak már nem volt visszaút. A végül 74-86-os végeredmény született. A gyõztes csapatból Noelle Quinn bizonyult a legjobbnak 13 pontjával.

Az Orenburg a Vologda-Сhevakata csarnokában lépett pályára. Itt is egy félidõn át láthatott izgalmas találkozót a 800 fõs helyi szurkolósereg. A gyengébb játékérõt képviselõ hazaiak a szünetben csak1 pontos hátrányban voltak, de aztán beindultak Tina Charlesék és végül 60-78 arányú kiütés lett belõle. Az Orenburgban a 23 pontot és 7 lepattanót jegyzõ Tina Charles remekelt, de Veramajenka és Sapova is ponterõs kosárlabdát mutatott.

Eredmények

Vologda-Сhevakata – Nagyezsda Orenburg 60:78
Dinamo Moszkva – Szpartak Moszkva Vidnoje 74:86
UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Szentpétervár 74:69

Hirdetés