Hirdetés
Utánpótlás

Győzelemmel indította a keresztjátékot a Kőbánya a junior döntőn

Darazsak Sportakadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 53-69 (16-19, 15-14, 16-16, 6-20)

Nemzeti Leány Junior Bajnokság
Kecskemét, Mercedes-Benz Sport Akadémia
Varga-Záray Katalin, Bozóki Bettina, Erős Florentina (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Darazsak Sportakadémia/A: Molnárová 8, Ács 7, Pfeiffer 10/3, Egresits 4, Kókai 4. Csere: Jancsó 3, Török -, Gombkötő 5/3, Németh -, Vasi -, Szomszéd 12, Bognár- .

Zsíros Akadémia Kőbánya: Takács 8, Turi 21, Gallyas 9/3, Horváth 6, Tatár 4. Csere: Pelle 4/3, Harsági 2, Kutrik 9/6, Szeles -, Fodor 6.

Hirdetés

Szombaton megkezdődött a Kecskeméten megrendezett Nemzeti Leány Junior Bajnokság “A” döntőjének keresztjátéka. Ahogy az ismert, a B-csoportban a legfontosabb kérdések már csütörtökön eldőltek. A Soproni Darazsak Sportakadémia csapata a Kecskemétet győzte le, ezzel pedig a Zsíros Akadémia Kőbánya együttesével került össze a keresztjáték során.

A mérkőzés nagyon szorosan indult. Mindaddig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amíg 5-13-nál a Zsíros Akadémia került magabiztos előnybe. 7-17-nél már a 10 pontos különbség is kialakult a felek között. Ez jó ébresztőként szolgált a soproniak számára, és a negyed végére három pontra zárkóztak fel (16-19).

A második negyed elején azonban megint csak a Kőbánya felé billent a mérleg, majd hazai színekben játszó Sopron ismét felzárkózott. Az etap ötödik percébe érkezve 22-25-öt regisztrálhattunk. A későbbiekben a mérkőzés 31-31-nél egyenlítődött, de a félidőt a Zsíros Akadémia Kőbánya zárta két pontos előnnyel (31-33). A mezőny legjobbja ekkor Turi Eszter Dóra volt 14 dobott ponttal.

A harmadik játékrész elején ismételten egyenlített a Sopron, a vezetést azonban továbbra sem tudta átvenni. Visszaállt a megszokott három pontos különbség. A hazai színekben játszó együttes újból 37-38-nál zárkózott fel, majd a negyed felénél – Molnárová Anna Laura találatával – meg is fordította a mérkőzést. Ellépni azonban nem tudtak Hollós Dániel tanítványai, és 45-45-nél megint csak egál lett a találkozó. Az etap végére ismét a Kőbánya vette át a vezetést, így az utolsó 10 perc 47-49-ről folytatódhatott.

A záró szakaszt egy 13-0-ás rohammal indította a vendég csapat, a különbség 10 pont fölé nőtt. Öt perc elteltével az eredményjelző 47-62-t mutatott. Ekkor a soproniak kértek időt eligazításra. A taktikai szünet után a Sopron együttese is megszerezte a negyed első pontjait, a differencia azonban továbbra is 10 pont fölött járt. A Sopron a mérkőzés végére sem tudta utolérni ellenfelét, a Zsíros Akadémia Kőbánya 53-69-es győzelmet aratott a szombati játéknap első mérkőzésén.

Hirdetés