Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel indította az új évet a Fenerbahce:

:

Hirdetés

Az új esztendõ második napján folytatódott a Török Bajnokság. A két EuroLigás sztárcsapatnak nem akadtak gondjai, fölényes gyõzelmet ünnepelhettek.

A Fenerbahce a Besiktas gárdáját fogadta. Ami labdarúgásban a két nagy klub között hatalmas presztízscsata, az nõi kosárlabdában egy elég egyértelmû párosítás. A papírforma pedig még Diana Taurasi doppingesete miatt sem borult. Az elsõ félidõben jól tartották magukat a vendégek, a Fenerbahce mindössze 4 pontos elõnyre tett szert.
 

A harmadik és a negyedik negyedben azonban megugrott a különbség. A végül 20 pontig jutó Penny Taylor vezetésével ellépett a Fener. A negyedik etapban már nem forgott veszélyben a hazaiak gyõzelme. A vége 86-59 lett. A Fenerbahcéban az ausztrál világklasszis mellett a 15-15 pontos Yilmaz és Matovics remekelt. Vajda Anna 10 percet kapott, ez idõ alatt 5 pont és 2 lepattanó került a neve mellé.
 

A Galatasaraynak még ennyire sem kellett megizzadnia a Ceyhan Belediye otthonában. A mérkõzésen Tuğba Palazoğlu 22 pontjának köszönhetõen 63-95 arányban nyert a Galata.

Eredmények

Fenerbahçe – Beºiktaº Cola Turka 86-59

Ceyhan Belediye – Galatasaray Medical Park 63-95
İstanbul Üniversitesi – Alanya Belediye 78-52
Panküp Kayseri ªeker – Botaº 78-72
Tarsus Bld. – Burhaniye Belediye 88-60
Samsun Basketbol – Mersin Bºb 69-57

Hirdetés