Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel készült a soproni fellépésre a Salamanca:

:

Hirdetés

Szombaton öt mérkõzést rendeztek a spanyol élvonalban. Pályára lépett a címvédõ Salamanca is, mely jövõ héten csütörtökön 18 órától Sopronban vendégszerepel majd az Euroliga 11. fordulójában. Összefoglaló.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

A Salamanca 92-49-re verte a Quesos El Pastor alakulatát. Edzõváltás és Jewell Loyd érkezése jellemezte a Salamanca életét a héten, de ilyen változások közepette is a kötelezõ gyõzelem megszerzésének reményében léptek pályára. Egy pillanatig nem volt kérdés a sikerük a zamorai találkozón. Már a félidõben 47-20-ra vezettek A 17 pontos Angelica Robinson lett a legeredményesebbjük. Kiemelt figyelem kísérte Jewell Loyd bemutatkozását, aki 20 perc alatt 15 ponttal és 3 lepattanóval zárt.

Az élcsapatok közül a Girona sem hibázott. Úgy verte a listavezetõ 74-62 arányban az Al-Qazeres-t, hogy már a félidõben 18 pontos elõnynel gazdálkodhattak és az Európa Kupa rájátszására a kulcsembereiket tudták pihentetni. A legeredményesebbjük a 23 pontos Shay Murphy lett. A Gernikát viszont kellemetlen meglepetés érte. Végig hátrányban voltak voltak a Cadi La Seu otthonában és 82-62-re alulmaradtak.

A magyar kötõdésû találkozókat figyelve felemás az összkép. Az Araski Binta Drammeh extraklasszis teljesítményével (24 pont, 8 lepattanó, 2 gólpassz) 68-53-ra verte a Ferrol-t. Az Ensino Lugo viszont 77-61-re alulmaradt a Bembibre otthonában. Angela Salvadores 19 perc alatt 8 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett.

Eredmények
Al-Qazeres – Spar Citylift Girona 62-74
Bembibre – Ensino Lugo 77-61
Lacturale Araski – UNI Ferrol 68-53
Quesos El Pastor – Perfumerias Avenida Salamanca 49-92
Cadi La Seu – Gernika Bizkaia 82-62

Tabella

Hirdetés