Hirdetés
3x3

Győzelemmel kezdett a magyar válogatott a 3×3-as párizsi Európa-bajnokságon

Magyarország - Belgium 16-14

FIBA 3x3 Európa-bajnokság
Párizs, Franciaország

Magyarország : Papp Dia 7, Theodoreán Alexandra , Medgyessy Dóra 6, Bach Boglárka 3

Belgium: Lut De Meyer 2, Becky Massey 4, Laure Resimont 8, Marie Velvet

Hirdetés

A párizsi Európa-bajnokságon a magyar válogatott 16-14-re legyőzte Belgiumot egy hosszabbításos mérkőzés keretein belül. Sikerükkel a magyar lányok így negyeddöntősek.

Nem telt el fél perc és Papp Dia találatával 1-0-s előnyre tettünk szert. Nem sokkal később a belgák is felzárkóztak, kiegyenlítve a mérkőzést, majd egy perccel később át is vették a vezetést (2-1). Nagyon harcias küzdelmet láthattunk mindkét csapattól, akik sorban gyűjtötték a fault-okat, amiket a mieink meg is bosszultak sikeres büntetőkkel. Egy hosszabb periódus következett további szerzett pontok nélkül, melyet Belgium tört meg időkérésével. A negyedik percbe érkezve Medgyessy Dóra 1+1-es akciójával újra átvettük a vezetést (4-2). A belgák egy pillanatra felzárkózni látszottak, egészen Papp Dia kétpontosáig, amely még nagyobb előnyhöz juttatta lányainkat (8-4).

Ezt követően a csapatok egymás után szerezték a pontokat, de a belgák így se tudtak közelebb férkőzni. Bach Bogi kosarával 11-6-ra nőtt a különbség. Három perccel a mérkőzés vége előtt, időkérés következett a belga oldalról, ám visszatérve se sikerült felzárkózniuk, a magyar hajrá tovább folytatódott (12-7). A periódus végén Belgium feltámadva hamvaiból közelebb férkőzött lányainkhoz, 14-14-nél kiegyenlítve, de a mérkőzés mégis magyar győzelemmel végződött, Medgyessy Dóra utolsó másodperces duplájának köszönhetően (16-14).

Belgium korábban vereséget szenvedett Romániától, így már biztosan negyeddöntős válogatottunk!

Hirdetés