Hirdetés
3x3

Győzelemmel kezdett a magyar válogatott Budapesten:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdődött a Budapesten zajló World Urban Games keretében zajló U23-as 3×3-as Nemzetek Ligája Szuperdöntő. A magyar válogatott remek teljesítménnyel 18-7-es győzelmet aratott Ukrajna felett.

A Benke Sára, Doktor Anna, Kováts Gabriella, Jáhni Zsófia összeállítású válogatottunknak szurkolhatunk a tornán. A sérüléssel bajlódó Benke Sára is tudott pár percet vállalni, ami a rotáció szempotjából kulcsfontosságúnak bizonyult. A mérkőzés elején még 1-0-ra és 2-1-re az ukránok vezettek. Jáhni Zsófia és Kováts Gabriella találataival egyenlítettünk.

Nem telt el két perc, amikor Benke Sára villanásával és Doktor Anna duplájával 5-2-re léptünk el. Óriási lélektani előnyt jelentett, hogy a találkozó elején az első dobások bementek. Ezeknek köszönhetően kellő önbizalomra tettek szert a mieink és az első játékmegszakításnál már 8-3-re mentünk. A mérkőzés középső szakaszát pontszegényebb játék jellemezte, de a különbség nem változott. A második pihenőnél 11-4 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó három percben ismét a mieink akarata érvényesült. A győzelem nem forgott veszélyben. A 18-7-es végeredményt Doktor duplája és Kováts ziccere alakította ki. Szombaton 13 óra 10 perctől Lengyelország, majd 18 óra 5 perctől Kína lesz a rivális. A csoportok első helyezettjei rögtön a legjobb négy közé kerülnek. A negyeddöntőben a második és a harmadik helyezettek játszanak keresztbe. A másik csoportot Oroszország, Franciaország, Hollandia és Románia alkotja.

Eredmény

Ukrajna – Magyarország 7-18

Hirdetés