Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel kezdett a magyar válogatott Debrecenben:

:

Hirdetés

Pénteken este megkezdte szereplését a magyar válogatott a debreceni 3×3-as Európa-bajnokságon. A magyar lányok 17-16-ra legyõzték Lengyelországot és ezzel az esti Franciaország elleni találkozó eredményétõl függetlenül biztosították helyüket a vasárnapi negyeddöntõben.

A lengyelek már játszottak egy mérkõzést, melyen 21-4-re kikaptak Franciaországtól. Hazai pályán soha nem egyszerû elkezdeni egy nagy tornát. Ilyen nagy tét mellett pedig különösen nehéz. Egy sikerrel ugyanis már most biztosíthatta helyét csapatunk a legjobb nyolc között. Tekintve Franciaország kiemelkedõ játékerejét, ez óriási esély volt számunkra.

Görcsösen kezdett válogatottunk és ezt a lengyelek igyekeztek kihasználni. Elõbb 3-1-re, majd 5-2-re is vezettek. Az elsõ játékmegszakításnál rendeztük a sorokat és 6-6-nál sikerült utolérni a riválist. A folytatásban pedig már nem alakult ki nagy különbség egyik oldalra sem.

Az utolsó két percbe 11-9-es lengyel vezetésrõl érkeztünk. Theodoreán Alexandra duplájával azonban gyorsan egyenlítettek a mieink. A vezetést is átvettük, de Medgyessy Dóra technikai faultja után büntetõkkel újra fordított ellenfelünk. A háromból kettõt értékesítettek a lengyelek és ezzel 13-12-re módosították az állást.

Az utolsó másfél percet fej-fej melletti váltott vezetéssel zajló kemény küzdelem határozta meg. A teljes mérkõzést kifejezetten töredezett, kemény, küzdõs játék jellemezte. Egy emberként ugrott talpra a publikum, amikor 14-14 után Papp Klaudia duplájával lépéselõnybe kerültünk. Ekkor még 49 másodperc volt hátra, de ilyen remek közegben a magyar lányok már nem engedték ki a kezükbõl a gyõzelmet.

Folytatás 21 óra 10 perctõl Franciaország ellen.

Eredmény
Magyarország – Franciaország 17-16

Statisztika


 

Hirdetés