Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel kezdett a Sopron:

:

Hirdetés

Szerdán a Vasas otthonában lejátszotta elsõ bajnoki mérkõzését az UNIQA Euroleasing Sopron. Székely Norbert együttese 22 pontos gyõzelmet aratott.

A Vasas otthonában lépett pályára szerdán a Sopron a bajnoki nyitányon. A találkozó elõtt a két csapat a tragikus hírtelenséggel elhunyt Farkas Balázsra emlékezett. A megható pillanatok után a játéké volt a fõszerep. Az elsõ negyedben rengeteg személyi hibát láthatott a publikum, amely miatt mindkét szakvezetõ cserélni kényszerült. A Sopron hamar magához ragadta a kezdeményezést. Székely Norbert együttese már 19-11-re is vezetett, de a játékrész végére 21-15-re faragta a hátrányát a házigazda.

A második negyed elején 23-20-ra zárkóztak fel a hazaiak, de a vezetést nem tudták átvenni. A Sopron rendezte a sorait és a gyenge dobóformája ellenére a szünetre 34-25-re lépett el. A harmadik szakaszban továbbra is számtalan szabálytalanság miatt fájhatott a szakvezetõk feje, miközben a két csapat között a differencia nem változott érdemben. A harmadik szakasz végén végül villant a Sopron, így 30 perc után 48-33 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyed már nem hozott változást. Lassan 20 pont környékére hízott a differencia, a vége 66-44 lett. A Sopron legeredményesebbjei a 10-10 pontos Horti és Kurasova voltak.

Eredmény
Vasas Basket – UNIQA Euroleasing Sopron 44-66 (15-21, 10-13, 8-14, 11-18)

Statisztika

Hirdetés