Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel kezdett a Valencia és a Rivas Ecopolis:

:

Hirdetés

Szombaton hat mérkõzéssel kezdetét vette a spanyol bajnokság. Az elsõ fordulóban a Valencia és a Rivas Ecopolis is gyõzelmet ünnepelhetett, míg a rangadót a Salamanca és a Zaragoza között majd vasárnap délben rendezik.

A trónkövetelõ Valencia a Girónát fogadta és Natalia Hejkova együttese váratlanul megizzadt alacsonyabban jegyzett ellenfelével. A katalánok remekül tartották magukat, a harmadik negyed után a Valencia mindössze 57-50-re vezetett. Gyakorlatilag a 35. percig nyílt volt a csata, ezt követõen azonban a remek védekezésével a hazai gárda megtörte a lelkes, de a végjátékban rutintalannak bizonyuló riválisát. A vége 76-60 lett. A Valencia legeredményesebbje a 24 pontos Eshaya Murphy volt, míg Honti Kata neve mellé 23 perc alatt 2 pont és 1 gólpassz került.

A Rivas Ecopolis Amaya Valdemoro sérülése ellenére magabiztos gyõzelmet aratott az igen halvány Burgos ellen. A madridiak már a mérkõzés elejétõl kezdve kézben tartották az eseményeket a 22 pontos Essence Carson remek egyéni teljesítményének köszönhetõen 76-50 arányú gyõzelmet arattak.

Eredmények
 

RIVAS ECOPOLIS – JOPISA CIUDAD DE BURGOS 75-50
HONDARRIBIA – IRÚN – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 60-64
UNB OBENASA LACTURALE – PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA 57-54
RC CELTA BALONCESTO – CAJA RURAL TINTOS DE TORO 65-66
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – GIRONA FC 76-60
CADI LA SEU D´URGELL – SÓLLER BON DÍA! 71-78

Hirdetés