Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel kezdte a szereplését a magyar válogatott Andorrában:

:

Hirdetés

A magyar válogatott hosszabbítás után 18-17-re legyõzte Romániát az Andorrában zajló 3×3-as Eb-selejtezõn. A magyar lányokra a mai napon még két mérkõzés vár az A-csoportban, elõbb Írország, majd Ausztria ellen.

A program több, mint egy órás késéssel zajlik Andorrában az elõzetesen meghirdetetthez képest. Esõ miatt annyira csúszós volt a pálya, hogy még a mûanyag borítást is felszedték a délelõtti órákban a szervezõk. Románia már játszott egy mérkõzést, amikor 15-11-re legyõzték Ausztriát. Nekünk ez a találkozó jelentette a bemutatkozást a szombati játéknapon. Szabó Petra szerezte az elsõ perc végén az elsõ találatot. Ettõl függetlenül az elején még érzõdött az elsõ meccs teljesen természetes feszültsége és ezt kihasználva a románok 6-2-re léptek el.

Három perc telt el, amikor 6-4-nél idõkérés miatt állt a játék. Innentõl kezdve már sokkal kiegyenlítettebb volt a mérkõzés és 8-6 után Theodoreán, illetve Ruják találataival 8-8-nál egyenlítettek a mieink. A következõ másfél perc ismét a román válogatott fölényét hozta, így egy 1+1-es helyzetet követõen 12-8-ra ismét ellépett riválisunk. A lányok azonban nem adták fel és Szabó, illetve Theodoreán újabb pontjai 12-12-nél egyenlítést hoztak. Innentõl kezdve nem volt kérdés, hogy egylabdás végjáték lesz.

Az utolsó perc 14-14-rõl érkezett el. Ekkor Theodoreán büntetõje kimaradt, de a lepattanóból Medgyessy betalált és ezzel elõnybe került a magyar csapat. Két palánk alatti megoldásból azonban 16-15-re újra fordítottak a románok. Az egyenlítésre 22 másodperc maradt és ezt Medgyessy Dóra büntetõbõl meg is tette. A rendes játékidõben is lehetõség nyílt lezárni a találkozót, de két másodperccel a mérkõzés vége elõtt Szabó Petra két büntetõje kimaradt.

A hosszabbításban érezhetõen nagyon idegesek voltak a csapatok, nem sikerült egyik félnek sem kialakítani tiszta ziccert, ha mégis, azok pedig lejöttek a gyûrûrõl. Ruják Nóra juttatta 17-16-os elõnyhöz a magyar csapatot. A románok kétszer vállalkoztak távolról, a hátrányban játszó csapatnak ezt kell tennie, azonban nem jöttek be a kísérleteik. Végül ziccerrel egyenlítettek, de a következõ támadásból Medgyessy passzából Ruják értékesített egy helyzetet és ezzel megnyerte az elsõ meccsét a magyar csapat.


Eredmény

Magyarország – Románia 18-17 h.u.

Hirdetés