Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel kezdte a VB-t válogatottunk:

:

Hirdetés

Gyõzelemmel kezdte szereplését válogatottunk a 3×3-as Világbajnokságon. A magyar csapat a mérkõzés középsõ szakaszában lépett el Lettországtól és végül 15-9-es gyõzelmet aratott.

Már nagyon vártuk és kedden délután végre elrajtolt a 3×3-as Világbajnokság Amszterdamban, melyen Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunknak szurkolhattunk.

Világversenyen az elsõ mérkõzés mindig speciális hangulatú. Ezúttal is idegesen kezdtek a csapatok. Az elsõ percben a lettek szereztek vezetést, melyre Goree válaszolt. A harmadik perc elején Papp révén a vezetést is megunkhoz ragadtuk, de erre gyorsan feleltek a lettek. Az elsõ játékmegszakítás 2-2-rõl érkezett el. Amikor visszatértek a csapatok, Medgyessy betörése után még leperdült a labda, de Goree visszatette a lepattanót. Theodoreán középtávolijával pedig a különbséget is tudtuk növelni. A negyedik perc végén Papp révén 5-2-re szakadtunk el.

A mérkõzés középsõ szakaszában hagytuk állva a riválist. Medgyessy oldott meg gyönyörû villanással egy betörést, majd Papp átadása után Goree bizonyult eredményesnek. Ugyan a lettek hosszúra nyúló kosárcsendje megszakadt, de 7-3-nál így is kedvezõ helyzetbõl jöhetett a második játékmegszakítás. A folytatásban Goree büntetõbõl alakította 8-3-ra az állást. Innen érkeztünk a mérkõzés utolsó három percébe. A lettek egy pillanatra nem adták fel és egy duplával még 8-5-re visszajöttek. Lélektanilag kulcspillanatban jött Goree találata, amivel 9-5-re módosult az eredmény. Ismét betaláltak a lettek, de erre Goree válaszolt kétszer. Elõbb második esélybõl, majd büntetõbõl.

Amikor másfél perccel a vége elõtt Medgyessy higgadt tempója célt ért, 12-6-ra mentünk. Erre a lettek duplával reagáltak. Mielõtt azonban szorosabb végjáték alakult volna ki, Papp is duplát értékesített. Az utolsó percben Goree révén már 15-8-ra mentünk és innentõl nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A végén ugyan még betaláltak a lettek, de a 15-9-es gyõzelem és a játék képe így is igencsak elõremutató. Gratulálunk! Folytatás 19 óra 30 perctõl a házigazda Hollandia ellen.

Eredmény

Magyarország – Lettország 15-9

Pontszerzõink: Goree 8, Papp 4, Medgyessy 2, Theodoreán 1.

Hirdetés