Hirdetés
3x3

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar válogatott a 3×3-as Eb-selejtezőn

Magyarország - Dánia 9-7

FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier 2022
Konstanca, Románia

A magyar válogatott pontszerzői: Böröndy Vivien 4, Papp Dia 2, Hegedűs Janka 2, Kányási Veronika 1.

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar válogatott a konstancai 3×3-as Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink 9-7-re múlták felül Dániát.

A jól ismert konstancai tengerparti pálya fogadta a csapatokat. Ez egyben azt is jelentette, hogy óriási szél nehezítette a játékosok életét.

Hegedűs Janka találatával indult az összecsapás, majd gyors dán egyenlítést követően Böröndy Vivien állt a magyar csapat élére. Háromszor is megvillant, miközben Papp Dia is betalált, így lépéselőnybe kerültek a mieink. Három perc elteltével 6-2-es magyar vezetésről érkezett el az első megszakítás.

Fotó: FIBA.Basketball

A mérkőzés középső szakaszát kemény fizikális küzdelem jellemezte. Pontszegényebb mederben haladt az összecsapás, de Hegedűs Janka és az első pontját megszerző Kányási Veronika találatával sikerült tovább növelni az előnyt. A második megszakításra 8-2-ről érkeztünk.

Az utolsó három percbe fordulva – bár maradt ki három büntető – összességében nem forgott veszélyben nagy kedvvel játszó válogatottunk sikere. Böröndy Vivien már a 4. pontját szerezte, amikor 9-3-ra elléptünk. A hajrában a dánok innen 9-7-re felzárkóztak. Az utolsó 11 másodpercben az egyenlítésért támadhatott riválisunk, de jó védekezéssel nem adtunk esélyt a dánoknak a távoli dobásra.

A magyar válogatott 9-7-es győzelemmel debütált az Eb-selejtezőn. Folytatás 12 óra 30 perctől Nagy-Britannia ellen.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés