Hirdetés
3x3

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar válogatott az olimpiai selejtezőn

Fehéroroszország -  Magyarország 11-21

FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Ausztria, Graz

Fehéroroszország: Anastasiya Sushchyk 5, Darya Mahalias 3, Maryna Ivashchanka 2, Hanna Lapo 1.

Magyarország: Papp Dia 2, Theodoreán Alexandra 8, Medgyessy Dóra 3, Cyesha Goree 8.

Hirdetés

A grazi 3×3-as olimpiai selejtezőn a magyar válogatott remek játékkal 21-11-re legyőzte Fehéroroszországot, így értékes sikerrel kezdte szereplését a tornán.

Az eső mindent felülírt Grazban a 3×3-as olimpiai selejtező második játéknapján. Az esti program három órát csúszott. Emiatt ráadásul a hollandok elleni találkozónk pénteken délelőtt 10 óra 20 percre került. Szerencsére a magyar csapatot nem zökkentette ki a helyzet és összességében végig kézben tartották a lányok a nyitó mérkőzésüket.

Fotó: FIBA.Basketball

Fehérorosz duplával indult az összecsapás, melyre egy remek helyzetfelismerést követően Medgyessy Dóra válaszolt. A folytatásban a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést. 3-1-es előnyre tett szert riválisunk, de Cyesha Goree és Medgyessy találataival egyenlítettünk, majd Goree 1+1-es megoldásával már 5-3-ra vezettünk. Papp Dia 6-3-as előnyhöz juttatta a magyar csapatot. Erre a fehéroroszok távoli dobással feleltek, de Theodoreán Alexandra találata a legjobbkor érkezett, így őriztük az előnyünket.

Az első játékmegszakítás után visszaérkezve Goree villant meg, amivel újra három egységgel jártunk előrébb. Küzdős percek következtek, mely során ismételte magát a történelem. A fehéroroszok találatára ismét Theodoreán válaszolt, majd megint jött egy higgadt 1+1 Goree-tól és ezzel 11-6-ra mentünk. Nem sokkal később újabb büntetőt harcolt ki Goree és a keze ekkor sem remegett meg, így 12-6-nál már kétszer annyi pontunk volt, mint ellenfelünknek.

Fotó: FIBA.Basketball

Az utolsó négy percbe Theodoreán és Papp találatai után 14-7-ről érkeztünk. A második játékmegszakítás előtt azonban riválisunk távolról eredményesnek bizonyult, így 14-9-ről jöhetett el a szusszanásnyi szünet. Visszaérkezve a pályára a hátrány miatt a fehéréroszok siettették a támadás-befejezéseiket és emiatt több lehetőségük is kimaradt. Goree viszont nem hibázott, amivel 15-9-re módosította az állást.

Az utolsó két perchez közelítve a fehéroroszok még 15-10-re visszajöttek. Theodoreán duplája azonban 17-10-nél rendkívül kedvező helyzetbe hozta a mieinket. Időkérés után Theodoreán harcolt ki 1+2-es helyzetet. Mindkét büntetőjét értékesítette ebben a szituációban, ami 20-10-re módosította az állást. Végül pedig Medgyessy büntetője alakította ki a 21-11-es végeredményt. Megérdemelt és magabiztos sikert ünnepelt csapatunk a grazi arénában.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés