Hirdetés
3x3

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar válogatott Debrecenben

Hollandia - Magyarország 12-14

FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Magyarország, Debrecen

Hollandia: Loyce Bettonvil 1, Jill Bettonvil 6, Ilse Kuijt 3, Noortje Driessen 2.

Magyarország: Papp Dia 3, Theodoreán Alexandra 1, Medgyessy Dóra 8, Cyesha Goree 2.

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés

Győzelemmel kezdte szereplését a debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőn a magyar válogatott. Egy fordulatos és kemény összecsapáson 14-12-re múlta felül a magyar csapat Hollandiát.

A torna nyitó mérkőzésén Hollandia utolsó másodperces duplával verte Észtországot, így riválisunk sikerélményből érkezhetett a találkozóra. A debreceni közönség kiváló hangulatot varázsolt, melyben a mieink kezdtek jobban. Medgyessy Dóra remek betörésével és Papp Dia büntetőjével 2-0-s előnyre tettünk szert az első percben. A második perc végéhez érkezve Papp módosította 3-0-ra az állást. Az első játékmegszakításhoz közelítve riválisunk távolról volt eredményes, de erre Medgyessy válaszolt. A szusszanásnyi pihenőre így 4-2-es állásról vonulhattak a csapatok.

Fotó: Tóth Zsombor

A megszakítás előtt Medgyessy szabálytalankodott, ennek megfelelően két holland büntetővel folytatódott az összecsapás. Ebből az elsőt értékesítette ellenfelünk, így 4-3-ról ment tovább a küzdelem. Nem sokat kellett várni és Papp harcolt ki büntetőt. A keze nem remegett meg, újra két ponttal vezettünk. A hollandok azonban gyorsan egyenlítettek 5-5-nél. Fordítani azonban nem tudtak, válaszul Medgyessy duplája 7-5-ös magyar előnyt eredményezett. Rendkívül kemény csatát láthattunk. Ahogy várható volt a tét miatt még a grazi tornához képest is szintet léptek ebben a résztvevők. A holland-észt meccshez hasonlóan ezúttal is pontszegény csatát figyelhettünk. A második játékmegszakításhoz érkezve nem is született több találat.

Az utolsó négy percbe 7-5-ről fordultunk. Medgyessy kiváló betöréssel alakította 8-5-re az eredményt, de egy pillanatra nem lankadhatott a figyelem. Két távoli dobással ugyanis 9-8-ra fordítottak a hollandok. Medgyessy révén ragadtuk ismét magunkhoz a vezetést. Egy szemfüles 2+1-es megoldással 11-9-nél újra a mieinknél volt az előny. Ezt pedig Cyesha Goree erősítette meg. Az utolsó három percbe érkezve tehát 12-9-re mentünk.

Fotó: Tóth Zsombor

Két perc volt hátra, amikor időt kért Hollandia. Ahogy visszajöttek a pályára, gyorsan pontot is szereztek és így 12-10-re feljöttek. Eladott labda után ismét támadhattak. Ekkor a mieink beütötték a 7. faultjukat, ami azt jelentette, hogy innentől mindenért két dobás következett. Megremegett ellenfelünk keze, csak az egyik büntetőt értékesítették. 12-11-nél újabb időkérés jött, mely után ismét labdát szereztek a hollandok és ezúttal egyenlítettek.

Alig több, mint fél perc volt hátra, amikor Goree révén 13-12-nél ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A hollandok távoli dobást erőltettek, ami lejött a gyűrűről. Támadhattunk és Theodoreán Alexandrával szemben szabálytalankodtak. A két büntetőjéből egyet értékesített, de az utolsó másodpercekben már nem kerültek dobóhelyzetbe a hollandok. Hatalmas izgalmak közepette 14-12-re nyertünk.

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés