Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel kezdte szereplését a magyar válogatott Debrecenben:

:

Hirdetés

A magyar lányok 15-7-re legyõzték Izraelt az elsõ mérkõzésükön a debreceni U18-as 3×3-as Európa-bajnokságon.

A megnyitó ünnepség után az elsõ játéknap második mérkõzését játszotta a címvédõ magyar válogatott a debreceni kontinenstornán. Az ellenfél Izrael volt, akik hagyományosan egy alacsonyabb, de fürgébb kerettel érkeztek. Idegesen kezdtek a csapatok. Az elsõ megmozdulások még pontatlanok voltak mindkét oldalon. Végül Izrael szerzett vezetést, de erre azonnal válaszolt Török Ági. Egy izraeli büntetõ kimaradt, Gereben Líviáé azonban pontosnak bizonyult és így 2-1-re mentük. Ezt követõen Mérész Beatrix találatának köszönhetõen 3-1-es elõnyre tettünk szert az elsõ játékmegszakítás elõtt.

Miután visszatértek a csapatok a pályára, Kányási Veronika talált be, majd Gereben és Török találata is célt ért, így a mérkõzés felénél 6-1-re mentünk. A fantasztikus hangulatot teremtõ telt háznyi debreceni közönség Mérész szép szerelése után vastapsban tört ki. Egyértelmûen uraltuk a mérkõzést. Mérész és Gereben találatával már 8-1-re léptünk el, amikor Izrael szépíteni tudott. Az utolsó percekben nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A második játékmegszakítás 9-2-nél érkezett el. Ekkor köszöntötték a helyszínen Medgyessy Dórát, aki múlt héten Bukarestben a felnõtt 3×3-as Európa-bajnokságon nyert aranyérmet a magyar csapattal.

Az utolsó két percbe 12-2-rõl érkeztünk. Ezt követõen Gereben sportszerûtlen hibája után büntetõkbõl került közelebb Izrael. Riválisunk egészen 12-6-ig kapaszkodott fel. Ezt az apróbb felzárkózási kísérletet Kányási sikeres távoli dobása zárta le. A 15-7-es végeredményt pedig Török Ági alakította ki. A magyar válogatott remek csapatteljesítménnyel magabiztos gyõzelmet aratott. Mindent elmond a válogatottunk kiegyensúlyozottságáról, hogy Kányási, Török és Gereben 4-4, míg Mérész 3 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.
 

A magyar válogatott legközelebb 21 óra 15 perctõl lép pályára.

Eredmény
Magyarország – Izrael 15-7

Hirdetés