Hirdetés
3x3

Győzelemmel kezdte szereplését az U23-as válogatott:

:

Hirdetés

Megnyerte első mérkőzését a magyar válogatott Kínában az U23-as 3×3-as Világbajnokságon. A magyar lányok 21-14-re győzték le Svájcot.

Az első mérkőzés egy nagy tornán soha nem egyszerű feladat, de ezúttal kifejezetten ponterős játékkal és nagy iramban kezdtek a csapatok. Doktor Anna szerezte az első pontunkat. A folytatásban Svájc került előnybe, de Tóth Orsolya és Jáhni Zsófia két-két találatával 5-3-ra fordítottunk. Svájc kapaszkodott, de az első játékmegszakításhoz Tóth újabb két találata után 7-5-ös előnyből érkeztünk.

Visszatérve a mérkőzésbe Tóth duplájával 9-5-re lépett el válogatottunk. Doktor két remek villanásával tartotta a magyar együttes a stabil vezetését a találkozó középső szakaszában. 11-8 után Tóth megszerezte második dupláját 13-8-ra módosítva az állást, majd jött Doktor és 14-8-nál megnyílt az út az összecsapást idő előtt lezáró 21. pont megszerzésére is.

A második játékmegszakításhoz közeledve Doktor büntetőből és középtávolról is eredményesnek bizonyult, illetve Kováts Gabriella is megszerezte első pontját a tornán és így 17-10-ről jött el a szusszanásnyi pihenő. Ezt követően Tóth és Jáhni gyors találataival 19-11-re szakadtunk el. A svájciak is keményen küzdöttek és 19-14-re visszajöttek. Az utolsó percben Jáhni büntetője és Kováts ziccere alakította ki a 21-14-es végeredményt. Süle Krisztina és Delmis Angéla együttese 15 óra 35 perctől Sri Lanka ellen folytatja.

Eredmény

Magyarország – Svájc 21-14

Hirdetés