Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel kezdte szereplését válogatottunk a 3×3-as U18-as Eb-n:

:

Hirdetés

A magyar válogatott fordulatos meccsen 15-13-ra legyõzte Litvániát a Debrecenben zajló 3×3-as U18-as Európa-bajnokság D-csoportjának nyitómeccsén.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Érzõdött, hogy mindkét csapat ekkor debütált a tornán. Idegesen kezdtek a felek, ahol 1-1 után a litván válogatott kapott el jobb periódust. Nem telt el három perc, amikor már 5-1-re ellépett riválisunk. Tóth Orsolya találatával kezdtük meg a felzárkózást, majd Budácsik Dorottya módosította 6-3-ra az állást. Ekkor érkezett el az elsõ játékmegszakítás.

A szusszanásnyi szünet után még ellenfelünk szerezte az elsõ találatot, ezt követõen azonban a magyar csapat percei jöttek. Tóth és Budácsik mellett betalált Révész Boróka, illetve Madár Kata is megszerezte az elsõ pontjait a tornán. Ellenfelünket 7-7-nél értük utol, majd a második játékmegszakításig 9-7-es elõnyre tettünk szert.

Úgy nézett ki, hogy ezzel a 6-0-s futással bekövetkezett a döntõ fordulat. A litvánok azonban agresszív játékkal és jó lepattanózással meccsben maradtak. Az igencsak sok faultot hozó találkozón a büntetõknél nem remegett meg ellenfelünk keze, így 12-11-nél újra átvették a vezetést. Ekkor ráadásul még két perc volt hátra.

Izgalmas végjáték alakult ki. Budácsik jó helyzetfelismerésével egyenlítettünk, majd az utolsó percben Révész faulttal együtt értékesített egy lehetõséget. A ráadás büntetõ ugyan kimaradt, de a magyar csapat így is gyõzelmet ünnepelhetett. Gratulálunk!

Folytatás 20 óra 20 perctõl Oroszország ellen.

Eredmény
Magyarország – Litvánia 15-13

Hirdetés