Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel mutatkozott be a magyar U18-as válogatott Sopronban:

:

Hirdetés

A magyar válogatott gyõzelemmel kezdte szereplését a soproni U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. Az elsõ mérkõzésen a mieink végig vezetve 77-48-ra verték Szlovéniát.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A nagy hõség ellenére sokan látogatottak ki ezen a nyári délutánon a magyar lányok bemutatkozó mérkõzésére. A csoportunkban ezt megelõzõen már lejátszottak egy találkozót, azon Franciaország meggyõzõ fölénnyel 88-37-re gyõzte le Horvátországot. Elõzetesen a mieink tûntek esélyesebbnek Szlovénia ellen és ezt már az elsõ percekben sikerült igazolni. Gereben Lívia szerezte a mérkõzés elsõ találatát és összességében 8-0-val kezdtünk. Ezt követõen még 8-6-ra felzárkóztak a vendégek, akiket szintén többen elkísértek ide Sopronba. Ez volt a legszorosabb mérkõzésállás, egy újabb 8-0-s szériával már 16-6 állt az eredményjelzõn. Az elsõ szakasz végén pedig 21-11-re vezettünk.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A második negyedet Lelik Réka triplája vezette fel. A különbség 10 pont környékén állt be a két csapat között. Nagy fölényben voltak a mieink, jobban szedtük a lepattanókat és a dobóforma is remekül alakult. Egyedül a második etapban a kihagyott büntetõk okozhattak kisebb fejfájást. A félidõig 7 maradt ki ebbõl a mûfajból. A szünetben így is 40-27-es állást rögzíthettünk. A harmadik negyed Studer Ági és Lelik Réka tripláival indult magyar szempontból. Az elõnyünk 49-32-nél már a 17 pontot is elérte. A mérkõzés egyetlen kisebb hullámvölgye a harmadik etap második felében következett be, amikor 53-37 után 5 és fél percig nem szereztünk mezõnykosarat. Ekkor sajnos egy kényszerû cserére is sor került. Egy rossz mozdulat után Studer Áginál szorult be a levegõ, de szerencsére a negyedik negyed elején visszajöhetett. Ezt a kisebb támadásbeli megingást Szlovénia nem tudta kihasználni. A negyedik negyednek 55-41-rõl vágtak neki a csapatok.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A záró szakasz elején Studer volt eredményes, majd nem sokkal késõbb célt ért Lelik harmadik triplája is a mérkõzésen. Nem telt el négy perc ebbõl a szakaszból, amikor Juhász Dorka 64-44-nél 20 pontra növelte a különbséget. Innentõl kezdve nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A magyar lányok felszabadult játékkal, szép megoldásokkal zárták le a meccset az utolsó percekre szétesõ rivális ellen. A magabiztos 77-48-as gyõzelembõl Juhász Dorka 17, Lelik Réka 15, Studer Ági 13 ponttal vette ki a részét. A magyar válogatott vasárnap 18 órától Franciaország ellen folytatja szereplését.

Eredmény
Magyarország U18 – Szlovénia U18 77-48 (21-11, 19-16, 15-14, 22-7)


Statisztika

Hirdetés