Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel mutatkoztak be a franciák:

:

Hirdetés

Az Európa-bajnokságon végsõ gyõzelemre is esélyes topválogatottak közül a francia nemzeti csapat is lejátszotta elsõ felkészülési mérkõzését. Ezen 107-75-re kiütötték Ukrajnát.

Fotó: ffbb.com

Fotó: ffbb.com

Franciaországban szombaton egy kényszerû változás történt a válogatott keretében. A helyi szövetség sajtóközleményben adta hírül, hogy Diandra Tchatchouang térdsérülés miatt elhagyni kényszerült az edzõtábort. Ez azt jelenti, hogy 16 játékossal folytatja a munkát Valerie Garnier. A vasárnapi ukránok elleni meccsre a két kimaradó Sandrine Gruda és Helena Ciak lett. A rutinos magas játékosok nélkül is dominált azonban a házigazda.

A Mont-de-Marsan városában rendezett telt házas találkozón a szoros elsõ negyed után, amikor mindössze 28-26-ra vezettek a hazaiak, a második etap hozta el a döntést. Ezt 30-11-re nyerték a nagy kedvvel játszó franciák, akik így a félidõben 58-37-re mentek. Nem vett vissza a második 20 percre sem Valerie Garnier együttese. Végül minden pályára lépõ játékos betalált, nyolcan kétszámjegyû pontot értek el. A legeredményesebb a 15 egységig jutó Valeriane Ayayi lett a 107-75-ös diadal alkalmával. Ukrán oldalon Alina Iagupova emelkedett ki 27 ponttal. A két csapat hétfõn este ismét összeméri az erejét.

Eredmény
Franciaország – Ukrajna 107-75 (28-26, 30-11, 25-14, 24-24)

Statisztika

Hirdetés