Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel mutatkoztak be otthon a nagyok:

:

Hirdetés

Hétközi játéknappal folytatódott a magyar nõi kosárlabda bajnokság. A második fordulónak egy értelme volt, hogy az élcsapatok megmutathatták magukat saját közönségüknek.
 

Szerdán 5 mérkõzést rendeztek. Ezek közül izgalmakban kiemelkedett a Szekszárd-Szolnok találkozó, ahol csak kétszeri hosszabbítás után dõlt el a gyõzelem sorsa. Végül 91-92 arányban idegenben diadalmaskodott a Szolnok. A szekszárdiaktól Szemerédi bizonyult a legeredményesebbnek (20/6), míg a gyõztes csapatból Pungor (25/15).
 

Ezen a napon a Sopron is bemutatkozott hazai közönség elõtt. A BEAC elleni mérkõzés a szokásos szezonnyitó programsorozat része volt. A találkozó szünetében egy szimpatikus kezdeményezésre került sor, amolyan jégkorongos macidobálós akciót szerveztek a Hûség városában. A pályára bedobált plüssállatokat a Soproni Erzsébet Oktató Kórház Gyermekosztályának ajánlotta fel a klub. Maga a meccs a papírformának megfelelõen sima volt, az utolsó negyedben már egy ponton négy utánpótlás korú fiatal játékos pattogtatott a soproniaknál. A vége 80-46 lett.
 

A tavalyi bronzérmes Szeged is bemutatkozott. A baja látogatott az Újszegedi sportcsarnokba. A mérkõzésen szoros eredmény született, de a beszámolókból kiderül, hogy Bencze Tamás vezetõedzõ sokat kísérletezett a mérkõzésen. A 71-65-ös végeredményt hozó összecsapáson egy percig nem forgott veszélyben a szegedi siker. A gyõztes csapatból Laklóth (17/3) bizonyult a legeredményesebbnek.
 

A dobogóra vágyó gyõriek is pályára léptek a Vasas-Csata ellen. Tapodi Péter épülõben lévõ csapata a 18 pontig jutó Olajuwon vezetésével simán verte keveset mutató ellenfelét. A mérkõzés sportértékét mutatja, hogy a második félidõben 18 pontot szereztek a Vasas játékosai.
 

A BSE ráijesztett a rosszul kezdõ Zalaegerszegre, de a második félidõre Gáll Tamás tanítványai rendezték a soraikat és 79-70-es gyõzelmet arattak.
 

A forduló legérdekesebb mérkõzése csütörtökre maradt, ezen a Pécs 2010 fogadta a Nanette FTC gárdáját. A Fradi hazai pályán megszorongatta a Sopront és Farkas Sándor együttesében „benne volt” a lehetõség, hogy a pécsi csarnokban is szoros meccset játszanak. 23-25 percen át jól tartotta magát a fõvárosi alakulat, a harmadik negyedben 44-42-nél csak 2 pontos különbséget jegyezhettünk fel. A negyedik negyedben aztán összekapta magát a Pécs és végül Zseljko Djokics tanítványai 73–56-os gyõzelmet arattak. A mérkõzésen a Pécsbõl Quigley emelkedett ki. A találkozó összképéhez hozzátartozik, hogy Nagy-Bujdosó Nóra, Sarok Nikolett és a szerdán beesõ Kelsey Grifin sem lépett pályára a címvédõnél és mint ismeretes a nyáron igazolt Palusna télig biztosan harcképtelen.


Eredmények

ZTE NKK–BSE-FCSM 79–70
MKB-Euroleasing Sopron–BEAC-Újbuda 80–46
Szeviép-Szeged–Bajai NKK 71–65
SEAT Lami Véd Gyõr–Vasas-Csata 90–48
Atomerõmû KSC–Szolnoki NKK 91–92 – kétszeri h. u.
PÉCS 2010–NANETTE-FTC 73–56

Hirdetés