Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel nyitottak a sztárok Oroszországban:

:

Hirdetés

Szerdán rendezték az Orosz Bajnokság elsõ 2011-es fordulóját. A játéknap pikantériáját a visszatérõ nagy sztárok adták. A Jekatyerinburgban a júniusi sérülése óta tétmeccset nem játszó Candace Parker, a Szpartak Moszkvában pedig a világbajnokság óta pihenõ Sue Bird is pályára lépett.

A két klasszis gyõzelmeket hozott együttesének. A Jekatyerinburgnak nem kellett megizzadnia, a Szpartak Noginszk még a vártnál is korábban adta meg magát. A szünetben 58-25 állt az eredményjelzõn és ha az utolsó negyedben nem cserél sokat Gundars Vetra, akkor a 112-52-es eredménynél is nagyobb lett volna a különbség. A Jekatyerinburg a palánk alatt semmisítette meg ellenfelét, Sandrine Gruda és Maria Sztyepanova 19-19 pontot szerzett, míg Candace Parker közel 8 hónap kihagyás után is 16 pontig és 7 lepattanóig jutott.

Lauren Jacksont ezen a meccsen még nélkülözõ vidnojei Szpartak Moszkvának már nem volt ilyen könnyû dolga a Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva ellenében. Három negyed után 58-62 arányban vesztésre állt Pokey Chatman gárdája, ahol a 18 pontos Jelena Milovanovicson kívül senki sem találta dobóformáját. A szoros végjátékban egyedül a nagyobb rutin döntött az EuroLiga címvédõjének javára, amely így 77-74 arányban diadalmaskodott.

A négyszeres EuroLiga gyõztesnél a visszatérõ Sue Bird 30 perc játék alatt 10 pontot szerzett. A kiváló irányítóra nagy szüksége lesz az eddig egész szezonban vergõdõ és saját játékára nyomokban sem emlékeztetõ Szpartaknak.

A harmadik EuroLigás orosz gárda, az Orenburg a Dinamo Moszkva ellen játszott parádés rangadót. A hosszabbítás után 99-94-es orenburgi sikert hozó összecsapáson Becky Hammon 33, Shameka Christon 24 és Tina Charles 21 pontot szerzett. A kiváló center közben még 11 lepattanót is leszedett.

Eredmények

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Noginszk 112-52
Szpartak Moszkva Vidnoje – Szpartak-ShVSM-Efes Moszkva 77:74
Nagyezsda Orenburg – Dinamo Moszkva 99:94 h.u.
Szpartak Szentpétervár – Dinamo-GUVD Novoszibirszk 75:79
Dinamo Kurszk – Vologda-Сhevakata 48:67

Hirdetés