Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel zárta a csoportkört a TFSE:

:

Hirdetés

Lezárult a csoportkör a Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok nõi kosárlabda tornáján. A TFSE 72-56-ra legyõzte a Portói Egyetem csapatát és ezzel megszerezte a D-csoport harmadik helyét. Folytatás csütörtöktõl a 9-16. helyért.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter

A D-csoportban kedden délelõtt a két nyeretlen együttes mérte össze az erejét. A képlet nagyon egyszerû volt, a gyõztes szerzi meg a négyes harmadik pozícióját. Az elsõ két játéknapon egy alacsony szerkezetû, gyors csapatot ismertünk meg a portugálok személyében. Az elsõ negyedben fej-fej mellett haladt a két gárda, 16-15-ös portói vezetés után 7-0-val fordított a TFSE. A 22-19-rõl induló második negyedben sem változott a játék képe, 2-3 egységnél nagyobb differencia egyik oldalra sem alakult ki. A félidõben a portugál csapat vezetett 36-34-re.

A harmadik negyed nagy fordulatot hozott. A TFSE 13-2-vel indította ezt a szakaszt, amivel 47-38-ra sikerült ellépni. A folytatásban ugyan 4-6 pontra még visszajött a portugál rivális, de két triplával tartotta elõnyét a magyar csapat. Az utolsó 10 percnek 53-46-ról vágtak neki a felek. Itt még a Portói Egyetem 54-52-re felzárkózott. Erre azonban a lélektanilag lehetõ legjobb pillanatban válaszolt egy újabb hárompontossal a végül 14 ponttal záró Karlócai Julianna. Innentõl már stabilan tartotta elõnyét a TFSE, melynek keretében Karlócia eredményes játékán túl Varga Barabara 17, Shirian Fatime 10 egységig jutott a 72-56-os siker alkalmával.

A TFSE a C-csoport negyedik helyezettjével mérkõzik csütörtökön. A délutáni órákban dõl el, hogy ez a Marburgi Egyetem vagy a Szentpétervári Politechnikai Egyetem csapata lesz.

Eredmény
TFSE – Portói Egyetem 72-56 (22-19, 12-17, 19-10, 19-10)

Pontszerzõk

Hirdetés