Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel zárta franciaországi szereplését a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap délután lezárult a magyar válogatott franciaországi vendégszereplése. Székely Norbert együttese remek játékkal múlta felül a házigazdák válogatottját. Gratulálunk!

Az elsõ két napon igazságosan megosztoztak a csapatok a gyõzelmeken. A fiatal kerettel dolgozó szakemberek mindkét oldalon értékes visszajelzéseket kaphattak. A harmadik találkozót a hazaiak 7-2-vel kezdték, de ezt követõen a játékrész közepén 11-11-nél már egyenlített válogatottunk. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 10 perc után 19-17-re mentek a franciák. A kisebb sérüléssel bajlódó Barnai Juditot leszámítva már az elsõ negyedben mindenki lehetõséget kapott. Bálin Réka 6, Nagy Dóra 5 pontnál járt. A második etapot, az elsõhöz hasonlóan, 7-2-vel indította a házigazda. Innen azonban Határ Bernadett négy sikeres büntetõjével, majd Barnai Judit, Dubei Debóra és Weninger Virág pontjaival magunkhoz ragadtuk a vezetést. A félidõt Weninger duplája zárt, ami 39-33-as elõnyt eredményezett.

Remekül védekezett a magyar válogatott, az elsõ félidõben 13 eladott labdába kényszerítette bele ellenfelét, melybõl 14 pontot ért el. Eközben a mieinknek mindössze 6 eladott labdája volt. A második esélybõl szerzett 8 pont és a magabiztos büntetõzés szintén kiemelendõ. A harmadik etap elején Mansaré Manty és Határ Bernadett növelte az elõnyt. Weninger Virág 2+1-es megoldásánál pedig már 9 egységgel jártunk elõrébb. A 10 pontos vezetést Bálin Réka triplája hozta el. A negyed hajrájában ugyan felzárkóztak a hazaiak, de Nagy Dóra hármasa zárta ezt a játékrészt, így visszaállt a különbség. Az utolsó 10 percnek 56-47-rõl vágtak neki a csapatok. A magyar válogatott részérõl Bach Boglárka 4 pontja vezette fel a záró szakaszt, ezzel 60-49-nél kialakult a meccs legnagyobb különbsége.

Szervezett játékkal õrizte elõnyét a magyar csapat. Az utolsó két percbe Dubei Debóra triplájával 68-58-ról érkeztünk. Büntetõk tették töredezetté hajrát, végül 71-64-es sikert aratott a magyar válogatott. Ezúttal is minden játékos lehetõséget kapott. Határ Bernadett 17 ponttal lett a legeredményesebb, míg Weninger Virág és Bálint Réka 11-11 pontot ért el. A magyar válogatott, mely a csehországi vendégszerepléséhez képest Simon Zsófia és Zele Dorina nélkül utazott Franciaországba, értékes hétvégét zárt. Jó szerkezetû, szervezett és motivált rivális ellen sikerült két szép gyõzelmet aratni. A keret minden tagja kapott lehetõséget a bizonyításra, amivel éltek is játékosaink. A 2018-as tavaszi összetartás lezárult nemzeti együttesünk számára. Novemberben már az Eb-selejtezõk utolsó két fordulója vár a válogatottunkra.

Eredmény
Franciaország – Magyarország 64-71 (19-17, 14-22, 14-17, 17-15)

Statisztika

Hirdetés
Hirdetés