Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel zárta szereplését a DVTK:

:

Hirdetés

A DVTK 68-55-re legyõzte a Novi Zagreb együttesét a MEL utolsó fordulójában. Ezzel Maikel Lopez együttese az 5. helyre lépett elõre, míg a horvátok visszacsúsztak a negyedikre.

A Novi Zagreb a héten egy bravúros gyõzelemmel megtartotta matematikai esélyét az Euroligában a rájátszásba kerülésre. Szerdán a horvátok Litvániában játszanak egy rendkívül fontos összecsapást, melyet kötelezõ megnyerniük. Talán ez lehetett az oka annak, hogy Miskolcra Elina Babkina, Eva Komplet, Luca Ivankovic, Milica Dabovic és Jelena Ivezic nélkül utaztak. Pedig ennek a mérkõzésnek is lett volna tétje a szempontjukból, hiszen vereséggel a negyedik helyre visszacsúszhatott a horvát csapat.

Ebben a felforgatott összeállításban nem találták a ritmust a nyolc játékost felvonultató vendégek és 3 perc alatt 12-4-re ellépett a DVTK. A zágrábiak szakvezetõje az elsõ szakasz felénél 14-8-nál kért idõt, majd a csapata 3 pontra is felzárkózott. Ezt követõen azonban egy 8-0-s széria végén már 22-12 állt az eredményjelzõn. Az elsõ szakasz Karcic 2+1-es megoldásával zárult.

A második negyed elején kétszer is megvillant a horvát bajnok és 24-20-nál látótávolságba ért. Ennél közelebb azonban nem kerültek, a legjobbkor érkeztek ugyanis Czank pontjai. 31-22-nél így már a horvátok kértek idõt. Egy 5 perces zágrábi kosárcsendet kihasználva a DVTK Raven és Sverrisdottir pontjaival 38-22-re lépett el. A félidõben 40-26-os állást regisztrálhattunk.

Nem tudni, hogy mi játszódhatott le a horvátoknál, de a második félidõre a vezetõedzõjük már nem jött ki. Így nem lehetett szemtanúja annak, amikor a csapata három triplával nyílttá tette a mérkõzést. A zágrábiak nagy futását Tobin két találata akasztotta meg, majd megvillant kétszer Bálint Réka is. A vendégek a harmadik szakasz utolsó négy percében nem voltak eredményesek, így 53-43-nál visszaállt a 10 pontos differencia.

A záró szakaszban már nem forgott veszélyben a gyõzelem. 8-10 pont környékén állandósult a miskolci elõny. A végeredményt Dubei triplája állította be. A DVTK legeredményesebbje a 17 pontos Raven volt.

Eredmény
Aluinvent DVTK – Novi Zagreb 68–55 (22–15, 18–11, 13–17, 15–12)

Hirdetés