Hirdetés
Archivum

Gyõzelemmel zárta szereplését Kínában a szerb válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a Négy Nemzet Tornája Kínában. Szerbia Argentínát, míg a házigazda kínaiak Ausztráliát verték.

A szerb válogatott 82-64-re múlta felül Argentínát. Két, fizikálisan holtponton lévõ együttes között egy rendkívül hullámzó összecsapás kerekedett. Az elsõ negyed végére 20-7-es elõnyt épített fel Szerbia, akiknél ezúttal Dragana Stankovic volt az egyik kimaradó. Ennek megfelelõen egy alacsonyabb szerkezetû gárdát láthattunk. A második szakaszban 10 pont környékén állt be a differencia.

A 38-27-es félidõt követõen azonban Argentína vette át az irányítást és ledolgozták a hátrányukat. Az utolsó 10 percnek a szerbek 54-52-es vezetésérõl vágtak neki a felek. Végül ezt a szakaszt 12-0-val indította az európai válogatott és ez döntött. Innentõl Argentína már nem tudta szorossá tenni a meccset. Az utolsó percekben egy újabb 8-0-s szerb széria alakította ki a végeredményben megjelenõ nagy különbséget.

A hazánkban szereplõ szerb válogatottak közül Maja Skoric 11, Aleksandra Crvendakic 10 pontot ért el. Lehetõséget kapott Jovana Popovic (3 pont, 4 lepattanó), illetve Tijana Cukic (2 pont) és Sanja Mandic (1 pont) is.

A játéknap másik mérkõzésén Kína 70-49-re legyõzte Ausztráliát. Ez azt jelenti, hogy a hazaiak és az ausztrálok 5 gyõzelemmel és 1 vereséggel fejezték be a szereplésüket. Szerbia 2 gyõzelemmel, 4 vereséggel, míg Argentína nyeretlenül zárta a 2018-as Négy Nemzet Tornáját.

Hirdetés