Hirdetés
Archivum

Gyõzelmet Karácsonyra!:

:

Hirdetés

Az életben maradásért, pontosabban a továbbjutási esély megtartásáért játszik szerdán a Sopron a nagy múltú, ám jelenleg igen mérsékelt Bourges együttesével.

Egy rettenetesen hullámzó teljesítményt nyújtó csapat látogat Sopronba. A Bourges az idei EuroLiga szezonban megszorongatta és néha le is gyõzte a nálánál jóval erõsebb gárdákat, de a gyengébbektõl simán kikapott, így jelen pillanatban Pierre Vincent együttese 3/4-es mutatóval áll csoportjában, ami még biztos továbbjutást sem ér, nemhogy bármi bíztatót jelentene a rájátszásra nézve.

A franciák messze legjobb meccse a Rivas Ecopolis ellen volt. A Bourges Madridban mindössze hosszabbítás után kapott ki 72-67-re. Ugyanakkor nem lehet elmenni szó nélküli a gorzow-i találkozó mellett, ahol összesen 39 pontot dobott Pierre Vincet gárdája.

A Bourges idei összecsapásait tekintve hamar kirajzolódik, hogy igazából három emberes ellenféllel néznek szembe Székely Norbert tanítványai. Az a három ember azonban olyan komoly minõséget és rutint képvisel, hogy bárkit képesek legyõzni franciák. Az együttes legjobbja Essens Carson. A 24 éves amerikai hátvéd csak október végétõl vállalta az európai küzdelmeket, így a franciák elsõ EuroLiga meccsérõl le is maradt. Azóta hat találkozón lépett pályára, ez alatt átlagban 34.3 percet játszott és 12.3 pontot dobott. Amit a statisztikák nem mutatnak, hogy a franciák eddigi szoros meccseit az amerikai hozta. Carson remekül dönt kétes szituációkban és a sorsdöntõ dobásokat is magára vállalja.  Mondani sem kikapcsolása lenne az egyik elsõdleges feladat a hûség városban.

Az amerikai klasszis mellett Kaltsidou és Ndongue jelentik a másik két alappillérét a Bourges-nak. A görög válogatott neve mellé találkozónként átlagban 10 pont került, míg az európa bajnok Ndongue rutinjával, kiharcolt faultjaival és egyenletes teljesítménye miatt érdemel elõkelõ helyet a francia bajnoki címvédõnél. A három klasszis mellett a fiatal és továbbra is nagyon tehetségesnek tartott Endene Miyem (6.3 lepattanó és 8.9 pont az EuroLigában) és a szerb Katarina Manic okozhat fejtörést Székely Norbert együttesének.

A Sopron novemberben igen csúnya 82-56-ös vereséget szenvedett Franciaországban. Azonban ha van találkozó, melyért nem lehet megszólni a magyar bajnoki címvédõt, az pont a bourges-i meccs. Az volt az elsõ alkalom, hogy Milovanovics nélkül kellett helyt állniuk Hontiéknak és ez bizony nem sikerült. Akkor egyébként a magas emberek kipontozódása adta meg a végsõ kegyelemdöfést a csapatnak. Az akkori tapasztalok azt mutatják, ha mezõnyben sikerül tartani a lépést (ez nem lehetetlen, mivel a francia kispad sem éppen a legerõsebb) és a magas emberek 5 perccel többet tudnak a parketten tölteni, mint a legutóbbi találkozáskor, összejöhet a gyõzelem.

„A hétvégén nem léptünk pályára, így egy kicsit másféle edzésmunkát tudtunk végezni, ráadásul mindezt teljes létszámban. Nem lehet kiszámítani, hogy ez mire lesz majd elég, de mindenképpen azt várom, hogy gördülékenyebb játékkal rukkoljunk elõ a Bourges ellen, mely az egyik legszervezettebb csapat Európában. A védekezésüket igen magas fokon szervezik meg, mely ellen szükség lesz játékosaink kreativitására. Abban biztos vagyok, hogy az utolsó pillanatig fogunk küzdeni, de remélem, hogy játékban is elõbbre tudunk lépni! Ez jó kiindulási alapot adhat a januári-márciusi idõszakra, ahol – ha nem jönnek közbe sérülések – jóval jobb teljesítményt várhatunk már el a lányoktól. Várjuk szurkolóinkat is, akiknek szeretnénk egy szép ajándékkal kedveskedni az ünnepekre!” – vázolta várakozásait Székely Norbert, az MKB-Euroleasing Sopron hivatalos honalpjának.

Hirdetés